Amsterdam,
27
oktober
2016
|
16:17
Europe/Amsterdam

Succesvolle renovatie Terminal 101 in Den Haag

Kantoorgebouw ‘Terminal 101’ aan de Schedeldoekshaven 101 in Den Haag wordt na een grondige renovatie morgen – vrijdag 28 oktober – officieel heropend. Het gebouw van circa 10.435 m² heeft een volledig nieuwe entree en ontvangst gekregen waarbij de ontvangst van de 1e verdieping is verplaatst naar de begane grond. Daarnaast is een show office op de 5e etage gecreëerd en heeft de parkeergarage een upgrade gehad. De garage is qua toegang verbeterd en heeft een modernere look & feel gekregen. Het volledige renovatietraject is gestart in januari en heeft ongeveer 10 maanden geduurd.

CBRE heeft namens Bouwfonds Office Value Fund, vertegenwoordigd door Profound Asset Management, het ontwerp van de nieuwe entree en de showvloer gerealiseerd. Bijzonder is de verplaatsing van de gevels naar buiten toe waardoor veel extra ruimte en licht is ontstaan. CBRE is eveneens verantwoordelijk geweest voor de bouwbegeleiding en heeft collegiaal met Nadorp Makelaars de opdracht gekregen om de nog leegstaande kantoorruimte te verhuren.

Rick Verstappen, Senior Asset Manager bij Profound Asset Management: “The Terminal was ondanks het bouwjaar een kenmerkend gebouw op een bijzonder goede locatie. Dit was voor ons, samen met het vertrouwen in de Haagse kantorenmarkt, aanleiding om fors te investeren in het gebouw. Door het nieuwe ontwerp en gedetailleerde uitvoering is het representatief en modern geworden en past het helemaal in de dynamische omgeving waar veel transformaties en ontwikkelingen plaatsvinden. Jarenlang was het kantoor als single tenant locatie in gebruik. Nu kunnen we verschillende huisvestingsconcepten toepassen en daardoor ook kleinere en/of (middel)grote huurders aan ons verbinden.”

Het kantoorgebouw ligt in de aanloop naar het Prins Bernardviaduct, aan de rand van het centrum van Den Haag. Binnen 5 minuten lopen zijn het centrum respectievelijk het vernieuwde Den Haag Centraal Station bereikbaar. 
 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.