Amsterdam,
20
juli
2017
|
13:46
Europe/Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt 4 woonzorglocaties van Wonen bij September

Wonen bij September blijft verantwoordelijk voor het verlenen van zorg

Wonen bij September heeft een deel van haar vastgoed verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het gaat om vier woonhuizen voor ouderen met geheugenproblemen. Wonen bij September huurt de woningen terug en blijft zorg verlenen aan de bewoners. Syntrus Achmea RE&F voegt het vastgoed toe aan het Achmea Dutch Health Care Property Fund. De 4 objecten zijn verkocht voor een totaalsom van circa €12,3 miljoen.
Het gaat om de volgende locaties:

  • Villa Paasberg in Arnhem, een voormalig kerkgebouw dat is getransformeerd naar een woonhuis voor 24 bewoners.
  • September Zevenaar, een voormalig schoolgebouw dat is getransformeerd en uitgebreid tot een locatie voor 18 dementerende bewoners.
  • Villa Saesveldt, een gerenoveerde villa voor 14 bewoners.
  • September Witmarsum, een voormalige gemeentehuis dat is getransformeerd en uitgebreid tot een woonhuis voor 17 bewoners, plus 9 aanleunwoningen.

Groei tot 50 locaties in 2023
Wonen bij September groeit hard. Een jaar geleden waren twee zorglocaties operationeel, begin juni is alweer de zevende locatie geopend. De ambitie van Wonen bij September is om te groeien naar minimaal 50 locaties in 2023. Om deze ambitie te verwezenlijken zoekt September actief naar nieuwe locaties in Nederland waar haar concept gerealiseerd kan worden. Syntrus Achmea RE&F en Wonen bij September willen in de toekomst de samenwerking continueren. Op deze manier willen zij gezamenlijk inspelen op de veranderende zorg- en woonbehoefte in de markt.

De acquisitie is voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund de eerste stap in het segment van de particuliere woonzorg. Daarmee investeert het zorgvastgoedfonds verder in het care segment en verbreedt zij haar portefeuille. Syntrus Achmea RE&F ziet net als Wonen bij September dat de vraag naar dementiezorg sterk verandert.Marco Mosselman, fundmanager van het zorgvastgoedfonds: “Mensen zoeken steeds meer de regie over hun eigen leven, ook wanneer zij zorg nodig hebben. Daarom zien wij een trend naar kleinschaligheid, zelfstandigheid en kwaliteit. Het concept van Wonen bij September heeft zich op dit gebied inmiddels sterk bewezen. Wij zijn erg blij met de samenwerking met September.”

Verdere invulling groeiambities zorgvastgoedbeleggingen
Voor de institutionele beleggers in het Achmea Dutch Health Care Property Fund betekent de samenwerking met Wonen bij September dat verdere invulling kan worden gegeven aan hun ambitie om te beleggen in betaalbare zorgwoningen voor ouderen. Doordat met de aankoop een nieuw segment wordt toegevoegd aan het fonds, leidt dit tot een verdere spreiding in hun beleggingsportefeuilles. Daarnaast helpt de aankoop de beleggers om invulling te geven aan hun ambitie om maatschappelijk verantwoord te beleggen, aangezien Wonen bij September inspeelt op een grote vraag naar kleinschalige, betaalbare en menselijke woonzorg.

Wonen bij September laat zich in dit traject adviseren door de specialisten uit het residential en healthcare team van CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.