Amsterdam,
19
december
2017
|
10:18
Europe/Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt Weesperstaete

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Office Fund het gebouw Weesperstaete in Amsterdam verkocht.

Het kantoorgebouw aan het Weesperplein 6-8 omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 12.991 m² en beschikt over 40 parkeerplaatsen in de onderliggende garage. Weesperstaete is langjarig verhuurd aan de Gemeente Amsterdam. De naastgelegen winkelunit aan de Sarphatistraat 65-67, verhuurd aan een lokale retailer, maakt eveneens deel uit van de verkoop.

Weesperstaete is een modern kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam. Het gebouw stamt uit 1970 en heeft verschillende renovaties ondergaan. Het verhuurbare oppervlakte is verdeeld over een kelderruimte, begane grond en acht bovengelegen kantoorverdiepingen. Weesperstaete ligt direct aan het Weesperplein, de kruising van de Wibautstraat en de Weesperstraat. In dit gebied is een gevarieerde mix van moderne kantoorgebouwen, winkels en restaurants te vinden.

De omgeving van Weesperplein is een dynamisch gebied waar veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zo is onlangs het Hyatt Regency hotel aan de Sarphatistraat geopend en ondergaat de Diamantbeurs, direct gelegen naast Weesperstaete, op dit moment een grote renovatie.

De verkopende partij, Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens het Achmea Dutch Office Fund, werd op commercieel gebied geadviseerd door CBRE. Juridisch werd de verkoper bijgestaan door Nauta Dutilh.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.