07
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Syntrus Achmea verkoopt 2 kantoorgebouwen en parkeergarage in Leusden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft overeenstemming bereikt met Moor Park Capital Partners, namens American Realty Capital Global Trust, over de verkoop van twee kantoorgebouwen en een parkeergarage in Leusden.

De objecten liggen op business park De Horst aan de Storkstraat 8-10, 12 en 14 en hebben een totale omvang van circa 17.675 m² kantoorruimte. Het gehele complex is langjarig verhuurd aan Achmea Interne Diensten, onderdeel van de grootste verzekeraar in Nederland.

Storkstraat 8-10 beschikt over circa 8.090 m² kantoorruimte en 84 parkeerplaatsen en Storkstraat 12 omvat circa 9.585 m² en 85 parkeerplaatsen. Het naastgelegen gebouw aan de Storkstraat 14 heeft een parkeerfaciliteit van 359 parkeerplaatsen waarmee het totaal op 528 komt.
De Storkstraat wordt gekenmerkt door zijn uitstekende bereikbaarheid, het businesspark ligt naast de afrit van de A28, die een goede verbinding heeft met de snelwegen A1, A2 en A12. Op loopafstand van het complex zijn twee busstations waardoor het levendige stadscentrum van Amersfoort en het station makkelijk te bereiken zijn.

American Realty Capital ("ARC"), sponsor van American Realty Capital Global Trust, Inc., is een full service investment management firm opgericht in 2006. ARC geeft advies aan retail en institutionele investeerders. Door ARC gesponsorde beleggingsproducten hebben reeds meer dan 6.000 objecten verworven en meer dan $45 miljard in AUM.

Moor Park Capital Partners LLP ("Moor Park") is een UK limited liability partnership gereguleerd door de Financial Service Authority ("FSA") opgericht in 2006. Moor Park is een private real estate firm met circa £3,6 miljard AUM en is de exclusieve service provider voor Europese acquisities voor het ARC Global Trust Program.

Tijdens het verkoopproces traden CBRE en Houthoff Buruma op als adviseur van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De koper werd juridisch bijgestaan door Rechtstaete.