12
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tesla Motors vestigt Europees Distributie Centrum in Tilburg

Tesla Motors heeft Tilburg geselecteerd als de nieuwe locatie voor haar Europese distributiecentrum.

De ontwerper en producent van elektrische voertuigen heeft met Syntrus Achmea Real Estate & Finance een nieuwe langjarige huurovereenkomst afgesloten tegen marktconforme condities. De overeenkomst heeft betrekking op circa 18.930 m² bedrijfsruimte aan de Atlasstraat 7-9 in Tilburg. Naar verwachting zal het Tesla distributiecentrum vanaf half december 2012 operationeel zijn.

De keuze voor Tilburg is voortgekomen uit een langdurige nauwe samenwerking tussen Tesla Motors, Brabant Ontwikkelings Maatschappij (BOM), NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en de gemeente Tilburg, waarbij CBRE als vastgoedadviseur van de huurder optrad en DTZ Zadelhoff de eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft bijgestaan.

De vestiging van het Distributie Centrum betekent voor Tesla een belangrijke mijlpaal in de Europese en internationale groei van het bedrijf. De centrale ligging en logistieke infrastructuur van Tilburg en de omliggende regio vormen een essentiële factor in de verkoop van Tesla producten en de service die de organisatie in Europa verleent. Het DC gaat fungeren als service- en opslagcentrum, hoofdkantoor en verzamelpunt van Model S van Tesla in Europa.