Amsterdam,
06
juli
2022
|
09:52
Europe/Amsterdam

The Student Hotel gaat internationale expansie versnellen

The Student Hotel (TSH), APG, Aermont Capital, Charlie MacGregor en GIC hebben een overeenkomst bereikt op grond waarvan GIC en APG een substantieel aandeel in TSH krijgen. De toezeggingen zullen TSH ondersteunen bij hun expansieplannen naar belangrijke Europese steden en de uitbreiding naar 50 hotels. Op dit moment heeft TSH 25 hotels in eigendom, waarvan 15 operationeel en er nog eens drie die dit jaar worden geopend, in Madrid, Barcelona en Toulouse.

CBRE heeft als onderdeel van de transactie voor TSH over de gehele portefeuille de technische due diligence (TDD) en environmental due diligence (EDD) uitgevoerd met hotels in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Den Haag. De TDD en EDD van locaties in andere Europese landen is eveneens door CBRE’s lokale kantoren verricht.

Arnaud Leblanc, Head of Asset Management bij The Student Hotel: “Bij een transactie als deze is de TDD een essentieel onderdeel van het proces, cruciaal zelfs. Door de uitvoering van het technische en environmental onderzoek op al onze Europese locaties heeft onze adviespartner CBRE een sleutelrol gespeeld bij het slagen van deze transactie en draagt bij aan onze groei.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.