Zwolle,
23
december
2020
|
13:06
Europe/Amsterdam

Time Equities koopt Avérotoren Leeuwarden

Time Equities heeft de Avérotoren aan de Lange Marktstraat 26 in Leeuwarden gekocht. De toren wordt vanaf 2022 langjarig gehuurd door UWV, heeft een totale verhuurbare vloeroppervlakte van ruim 8.650 m² verdeeld over 17 verdiepingen en beschikt over 140 parkeerplaatsen. Het gebouw is met huurcontract en renovatieplicht verkocht aan TEI.

John Schepens, Director of Acquisitions and Asset Management bij TEI in Nederland: "Deze acquisitie sluit perfect aan bij onze strategie en bijbehorende groeiambities. Wij kijken ernaar uit om dit iconische gebouw te renoveren naar de wensen van UWV."

Avérotoren

De Avérotoren is een iconisch gebouw, ontworpen door Bonnema architecten. Het is met een hoogte van 77 meter hoog het op een na hoogste gebouw van Leeuwarden en onlosmakelijk verbonden aan de skyline van de stad. De locatie naast het station maakt het goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Huurder UWV

UWV zal het volledige gebouw in gebruik nemen en verschillende divisies gaan huisvesten, waaronder een nieuw onderdeel STAP. Gedurende 2021 wordt de toren volledig gerenoveerd en verduurzaamd, zodat het gaat voldoen aan de standaarden en duurzaamheidsambitie van UWV. UWV wil eind 2021 haar intrek gaan nemen.

CBRE heeft zowel de huur- als kooptransactie tot stand gebracht namens de voormalig eigenaar en heeft de verkoper tevens technisch en constructief geadviseerd voor de aanstaande renovatie.

De koper werd juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch door SGS Search.