Amsterdam,
30
augustus
2021
|
10:43
Europe/Amsterdam

Toenemende interesse winkelvastgoed door aantrekkelijke aanvangsrendementen

Eind juli verkocht CBRE Global Investors winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht aan Corum Asset Management. Het binnenstedelijke winkelcentrum bestaat uit circa 14.000 m² VVO, verdeeld over 17 units. Het winkelcentrum is volledig verhuurd aan onder andere Jumbo, Kruidvat, Bever, H&M en The Sting. Verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE. De internationale vastgoedadviseur ziet deze transactie als exemplarisch voor de toenemende belangstelling van beleggers voor winkelvastgoed.

Lodewijk Buijs, Senior Director Retail bij CBRE: “In 2020 telde het totaal aantal winkeltransacties boven de €5 miljoen ongeveer 110, resulterend in een totaal beleggingsvolume van circa €2 miljard. In de eerste helft van dit jaar hebben er ongeveer 30 transacties (boven €5 miljoen) plaatsgevonden met een beleggingsvolume van circa €0,5 miljard. Het zal dit jaar een uitdaging worden om de beleggingsvolumes van de afgelopen jaren (rond €2 miljard) te evenaren. Desondanks schatten wij in dat er na de zomer een flinke eindsprint ingezet zal worden, waardoor er naar verwachting een totaal beleggingsvolume van € 1,5 miljard gerealiseerd zal worden."

Buijs vervolgt: "Door de huidige ontwikkelingen in de markt, waarbij de Covid-19 dossiers langzaam opgeschoond worden, krijgen beleggers weer meer vertrouwen om te investeren in winkelvastgoed. Deze toenemende interesse wordt mede ingegeven door de aantrekkelijke aanvangsrendementen die winkelvastgoed biedt ten opzichte van andere sectoren. De verkoop van Mosae Forum kan gezien worden als een mooie kickstart voor de tweede helft van het beleggingsseizoen.”