Rotterdam,
15
januari
2020
|
14:24
Europe/Amsterdam

Tristan Fund verwerft The Core in Rotterdam

The Core in Rotterdam is een prominent mixed-use gebouw in het centrale zakencentrum van de stad. Het is gebouwd in 1968 en in 2019 deels gerenoveerd. De begane grond bestaat uit bedrijfsruimten en op de andere verdiepingen bevinden zich kantoren en 478 parkeerplaatsen. Het pand heeft een oppervlakte van 16.940 m² en wordt onder meer verhuurd aan Q-Park, Office for Metropolitan Architecture (OMA) en VodafoneZiggo. The Core heeft een bezettingsgraad van circa 80% met een sterke huurgroeipotentie en biedt goede mogelijkheden om de overige ruimte te verhuren.

Jeroen Rothuijsen, Directeur Investment Properties van CBRE Nederland: “We feliciteren Tristan met de aankoop van The Core. Deze transactie bewijst opnieuw hoe goed de investeringsmarkt in Rotterdam het doet als gevolg van de gunstige marktomstandigheden voor eindgebruikers en laat ook zien welk potentieel Rotterdam in de nabije toekomst te bieden heeft."

Tristan werd op commercieel en juridisch gebied geadviseerd door Nexus en Loyens & Loeff. Het technisch en fiscaal advies werd verzorgd door Stevens van Dijck en PwC. De verkoper werd bijgestaan door CBRE, Clifford Chance en EY.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.