Amsterdam,
01
april
2019
|
17:13
Europe/Amsterdam

TW Residential koopt 181 woningen van Newomij

Een consortium met onder meer City Development, heeft onder leiding van TW Residential de ‘Noah Woningportefeuille’ gekocht van vastgoedonderneming Newomij. De portefeuille bestaat uit 181 woningen.

De woningen – circa 70% appartementen en 30% eengezinswoningen – liggen op 26 locaties in onder andere Leiderdorp, Leiden, Badhoevedorp, Dordrecht, Leidschendam en Utrecht. Ongeveer 60% van de woningen wordt verhuurd in het gereguleerde segment en alle woningen zijn gelegen op eigen grond. Verder wordt de portefeuille gekenmerkt door het hoge aandeel Randstad (70%).

TW Residential is een niche-speler op de Nederlandse woningmarkt en investeert voor cliënten en voor zich in woningbeleggingen. Aan elke investering ligt een strategisch exploitatieplan ten grondslag dat aansluit bij het vastgestelde risico-rendementsprofiel. De Noah-portefeuille is verworven vanwege de sterke locaties binnen gemeenten in de Randstad. De huidige huurniveaus liggen daarbij veelal onder de markthuur, die in de meeste gevallen boven de liberalisatiegrens ligt. TW Residential ziet daarnaast voldoende mogelijkheden om de portefeuille verder te optimaliseren en uiteindelijk middels individuele verkopen terug te brengen naar een aantal kernlocaties. TW Residential verzorgt het investment- en assetmanagement van de Noah-portefeuille.

CBRE heeft de transactie begeleid namens verkoper. TW Residential werd juridisch bijgestaan door Eversheds Sutherland. Newomij werd juridisch bijgestaan door Dentons Boekel.

Over Newomij

Newomij is een grote particuliere vastgoedonderneming met ruim 60 jaar ervaring. De vastgoedportefeuille bestaat uit woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels. Newomij is daarnaast actief op het gebied van vastgoedfinancieringen, beheer van verenigingen van eigenaars en assurantiebemiddeling

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.