Amsterdam,
02
april
2015
|
09:10
Europe/Amsterdam

Tweede plaatsing ASR Dutch Core Residential Fund

Toetreding Pensioenfonds PNO Media

Eosstraat

Binnen drie maanden na de eerste plaatsing van het ASR Dutch Core Residential Fund verwelkomt a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, Pensioenfonds PNO Media als tweede externe belegger in het woningfonds. Het Pensioenfonds treedt toe voor een bedrag van € 30 miljoen. Grontmij Capital Consultants begeleidde Pensioenfonds PNO Media bij deze plaatsing.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogens-beheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 0,8 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Graag verwelkomen wij Pensioenfonds PNO Media als nieuwe aandeelhouder in ons fonds. De interesse van institutionele beleggers in het ASR Dutch Core Residential Fund is groot. Dit jaar hebben we reeds voor € 80 miljoen aan plaatsingen kunnen realiseren. Om de lange termijn groei strategie van het fonds verder invulling te geven volgt het fonds momenteel een intensief acquisitieprogramma.”

Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors: ”De interesse van institutionele beleggers voor Nederlands woningvastgoed is ongekend groot. In het proces van de kapitaalplaatsing voor het ASR Dutch Core Residential Fund zien we dat duidelijk terug. Pensioenfonds PNO Media heeft daadkracht en snelheid van handelen getoond waardoor zij nu, kort na de eerste closing, als tweede belegger in het fonds toetreden. Dit is een mooi resultaat in een periode met hoge competitie”.

Het team van CBRE Capital Advisors ondersteunde a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het fonds. De Brauw Blackstone Westbroek is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur. Pensioenfonds PNO Media werd begeleid door Grontmij Capital Consultants.

 

Over het ASR Dutch Core Residential Fund

Institutionele beleggers

Verzekeringsmaatschappij a.s.r., de oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille, blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden. Naast a.s.r. zijn inmiddels het Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten en Pensioenfonds PNO Media als aandeelhouder tot het fonds toegetreden.

Omvang fondsportefeuille circa € 0,8 miljard

Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0,8 miljard, bestaande uit ongeveer 4.800 woningen, gelegen in de primaire economische regio’s van Nederland.

Structuur van het fonds

ASR Dutch Core Residential Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Verder kent het fonds een uniek liquiditeitsmechanisme

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.