Amsterdam,
26
maart
2015
|
17:16
Europe/Amsterdam

UNICEF huurt aan Bezuidenhoutseweg in Den Haag

UNICEF Nederland heeft een nieuwe kantoorlocatie gehuurd aan de Bezuidenhoutseweg 74 in Den Haag. Met verhuurder MERIN werd in december 2014 een langjarige huurovereenkomst getekend voor circa 1.950 m² kantoorruimte in gebouw Queens House. Momenteel is de organisatie nog gehuisvest op circa 2.850 m² in Voorburg. Unicef bespaart hiermee circa 50% ten opzichte van haar huidige jaarlijkse huisvestingslasten.

De keuze van UNICEF voor Queens House komt voort uit de wens om over te gaan op een innovatief werkplekconcept dat openheid en samenwerking stimuleert. Queens House faciliteert deze nieuwe manier van werken volledig door haar structuur en compacte atrium. De huidige vestiging in Voorburg leent zich hier niet voor vanwege de gesloten structuur en de kleine vloeren. Naar verwachting verhuist de organisatie in het 4e kwartaal van 2015.

Queens House omvat in totaal circa 4.535 m², verdeeld over 2 zelfstandige kantoorgebouwen, en biedt ruime parkeergelegenheid in de ondergelegen garage. Het gebouw ligt op een centrale locatie aan de Bezuidenhoutseweg, aan de achterzijde begrensd door het Haagse Bos. In de nabije omgeving zijn diverse ministeries, VNO/NCW, ASN Bank en de Ombudsman gevestigd. Laatstgenoemde is ook gevestigd in Queens House. Het gebouw ligt om de hoek van de gezellige Theresiastraat, winkelcentrum New Babylon en het Centraal Station. MERIN wil van Queens House het clubhuis voor NGO’s maken. Unicef is de zevende NGO die Merin huisvest.

CBRE trad op als adviseur van UNICEF en is namens de huurder eveneens verantwoordelijk voor het project management. Nadorp Makelaars, in collegiale samenwerking met COG, adviseerde MERIN.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.