Amsterdam,
23
december
2016
|
10:29
Europe/Amsterdam

Urban Industrial koopt Groothandelsmarkt in Rotterdam

Urban Industrial is de nieuwe eigenaar van de Groothandelsmarkt (GHM) op bedrijventerrein Spaanse Polder in Rotterdam. Het gebouw uit 1969 is gekocht van de gemeente Rotterdam. Urban Industrial gaat het duurzaam transformeren waarbij de 14.000 m² bedrijfsruimte wordt verdubbeld en er na oplevering een nieuw, toekomstbestendig werkgebouw ontstaat van beton, staal en glas met een overdekt binnenterrein.

De Groothandelsmarkt ligt op een groot handelsterrein van circa 74.000 m² en bestaat uit meerdere deelmarkten. Verschillende goederen zoals vleeswaren, vis, groenten & fruit en bloemen worden hier dagelijks verhandeld. De markt huisvest ongeveer 70 verschillende bedrijven en biedt werkgelegenheid aan 800 medewerkers. De totale waarde van de handel van de markt bedraagt op jaarbasis circa € 1.500 miljoen. De Groothandelsmarkt vervult een belangrijke rol voor de horeca, de detailhandel en andere hieraan gelieerde bedrijvigheid.
De gemeente is tot verkoop overgegaan omdat het terrein en de bedrijfsruimte niet meer tot de gemeentelijke kernvastgoedportefeuille behoren. In Urban Industrial hebben zij een nieuwe eigenaar gevonden die belangrijke economische en fysieke impulsen aan de Groothandelsmarkt en aan de ontwikkeling van de Spaanse Polder wil geven.

Jan Brouns, Managing Partner Urban Industrial: “Wij zijn blij dat wij na strategische aankopen in Amsterdam en Utrecht nu ook in Rotterdam de komende jaren aan de slag kunnen met de herontwikkeling van de Groothandelsmarkt. Ons ambitieniveau voor dit bijzondere project sluit naadloos aan bij die van de Gemeente Rotterdam en wij zien dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking met de Gemeente en alle andere betrokken partijen

Arthur Verkerk, Managing Partner Urban Industrial: “Deze acquisitie past perfect in onze lange termijn strategie. Daarbij komt een aantal elementen samen die voor ons van belang zijn: industrieel vastgoed, foodsector, grootstedelijke omgeving, actief management en waardecreatie op de lange termijn.”

Urban Industrial – een investerings- en financieringsplatform voor industrieel vastgoed in Nederland - is geadviseerd door CBRE. Houthoff Buruma heeft de koper voorzien van juridisch advies en Loyens & Loeff heeft gefungeerd als notaris. In Dedato Ontwerpers en Architecten heeft Urban Industrial haar partner gevonden op het gebied van architectuur.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.