Amsterdam,
10
mei
2017
|
09:41
Europe/Amsterdam

Vastgoud Ontwikkeling verkoopt zorgcentrum Winschoten

Vastgoud Ontwikkeling B.V. c.s. heeft een nog te ontwikkelen zorgcentrum in Winschoten verkocht aan Aedifica Nederland B.V. Het zorgcomplex wordt gerealiseerd op de voormalige LTS-locatie aan de Poststraat 4 en wordt in juli 2018 opgeleverd. De nieuwe ontwikkeling bestaat uit diverse eerstelijns zorgvoorzieningen, 52 extramurale en 32 intramurale (zorg)appartementen. De verkoopprijs bedraagt circa € 13 miljoen v.o.n.

Steeds meer zorginstellingen besluiten om vastgoed te gaan huren om te voorkomen dat het kapitaal in de stenen vast gaat zitten. Op deze manier zijn ze niet risicodragend betrokken bij de ontwikkeling, lopen ze geen vastgoedrisico en kunnen ze zich langjarig blijven focussen op het leveren van goede zorg. De combinatie van de verschillende zorgfuncties in dit gebouw zorgt voor een mooie synergie tussen de zorgexploitanten en speelt in op de behoefte van de zorgbehoevende consument. Doordat steeds meer beleggers de kansen van dit type vastgoed erkennen, kunnen dergelijke ontwikkelingen zoals in Winschoten steeds vaker succesvol doorgang vinden.
Jeroen Hermus, Director Healthcare, CBRE
Het zorgcentrum in Winschoten faciliteert een multidisciplinaire samenwerking tussen verschillende zorgverleners. Door de veranderende zorgvraag is er behoefte om de ondersteuning dichtbij de cliënt te organiseren. Het zorgcentrum biedt professionele zorg dichtbij huis, gericht op het versterken van zelfstandigheid (extramuraal) én verpleegzorg in een huiselijke omgeving (intramuraal). De verscheidenheid aan eerstelijns disciplines op de begane grond maakt het zorgcentrum in Winschoten tot een alomvattende en toekomstbestendige ontwikkeling die bijdraagt aan de leefbaarheid in de regio.
Harm de Vries, eigenaar Vastgoud

De koper is tijdens deze transactie bijgestaan door juridisch adviseur Stibbe. De verkoper is bijgestaan door CBRE (verkoopbegeleiding), Dentons Boekel (juridisch advies) en RED The Network (fiscaal advies).

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.