27
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vastgoedbijeenkomst Amsterdam Sloterdijk in ontwikkeling

Vandaag organiseren de Gemeente Amsterdam, SPF Beheer en CBRE de vastgoedbijeenkomst Amsterdam Sloterdijk in Ontwikkeling.

In het gebouw Bright Offices in het centrum van Sloterdijk, zullen diverse sprekers ingaan op de ontwikkelingen in dit gebied.
De gasten worden verwelkomd door Ad Heeman, gastheer van Bright Offices en Fundmanager KiDaFo SPF Beheer.
Machiel Wolters, Director Research & Consultancy CBRE, licht vervolgens aan de hand van de laatste research cijfers toe dat Sloterdijk in ontwikkeling is en alle ingrediënten heeft voor een succesvolle kantorenlocatie. Het gebied kent een voorraad van 737.000 m² kantoorruimte, vergelijkbaar met de Zuidas en Amsterdam ArenA. De gemiddelde transactiegrootte is 2.500 m² en nieuwe huurcontracten worden met name afgesloten door de non-profit (25%) en ICT-sector (35%).

Sloterdijk is volop in ontwikkeling als gekeken wordt naar de cruciale factoren multifunctionaliteit, multimodaliteit en marketing, die meer en meer het succes van een kantoorlocatie bepalen. Met de recente opening van de tweede Coentunnel en de Westrandweg is het gebied uitstekend bereikbaar per auto. NS-Station Sloterdijk biedt diverse mogelijkheden om het gebied per trein, metro of tram te bereiken. Daarnaast wordt actief geïnvesteerd in een goede functiemix en faciliteiten op het gebied van horeca, retail en leisure. Hiervoor zijn onder meer leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd tot hotels (Holiday Inn en Meininger) en extended stay appartementen.

Don Murphy, creatief directeur VMX Architects en supervisor van Westpoort/Sloterdijken gaat in zijn presentatie in op het verleden, heden en de toekomst van Amsterdam Sloterdijk. Tot slot presenteert Freek Ossel, verantwoordelijk wethouder van Zeehaven en Westpoort, de eerste editie van de brochure ‘Sloterdijk Bereikbaar’. In deze brochure zijn de relevante key facts van het gebied weergegeven. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.