Amsterdam,
21
april
2015
|
14:38
Europe/Amsterdam

Vastint koopt kantoorgebouw Leeuwenburg te Amsterdam

Leeuwenburg

Vastint Netherlands B.V. (voorheen Pronam B.V.) heeft het eigendom van het gebouw Leeuwenburg in Amsterdam verworven van verkoper Van der Vorm Vastgoed voor circa € 61 miljoen. Het prestigieuze kantoorgebouw is met bijna 64.000 m² (BVO) één van de grootste gebouwen van Amsterdam en ligt geheel op eigen grond. Het gebouw is momenteel volledig verhuurd aan de Hogeschool van Amsterdam. Leeuwenburg maakt onderdeel uit van de populaire kantorenlocatie De Omval, onder meer bekend van de Rembrandttoren.

Cees Gehrels, managing director Vastint Netherlands B.V.: “De Omval is een bewezen, bestendige kantorenlocatie met uitstekende voorzieningen voor kantoorgebruikers. Wij zijn dan ook heel content met deze aankoop die volledig past binnen onze strategie waarin wij ons richten op objecten op A-locaties waar wij waarde kunnen toevoegen.”

Locatie

Kantoorgebouw Leeuwenburg is gelegen aan de Weesperzijde 190 in Amsterdam, op een steenworp afstand van de Ring A10. De directe nabijheid van het Amstelstation maakt het gebouw ook voor ov-reizigers uitstekend bereikbaar per trein, metro en overig openbaar vervoer. Kantorenlocatie De Omval is vooral bekend vanwege de Rembrandttoren, de Breitnertoren met het hoofdkantoor van Philips en de Mondriaantoren waar onder meer Delta Lloyd, Rabobank Amsterdam en CMS Derks Star Busmann gehuisvest zijn. De nabijheid van enkele populaire wijken, trendy restaurants en de ligging aan de Amstel maakt het gebied bovendien aantrekkelijk voor bewoners, hetgeen onderstreept wordt door de woningontwikkelingen in het Amstelkwartier en de recentelijk aangekondigde ontwikkeling van de Amsteltower.

Het gebouw

Het gebouw dateert uit de jaren ’70 en is een ontwerp van architectenbureau Zanstra, de Clerq Zubli, Lammersma & Partners (het huidige ZZDP Architecten), later ook verantwoordelijk voor het ontwerp voor de Rembrandttoren. De toenmalige Rijkspostspaarbank was in de ’70-jaren de eerste huurder van Leeuwenburg.

Betrokken partijen

Bij de aankoop liet Vastint zich adviseren door Peak Development en Houthoff Buruma. Nauta Dutilh en CBRE adviseerden Van der Vorm Vastgoed bij de verkoop.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.