Amsterdam,
10
december
2018
|
17:38
Europe/Amsterdam

Vastint verkoopt Rivierstaete aan internationale investeerder

Vastint Netherlands verkoopt Rivierstaete, een kantoorgebouw aan Amsteldijk 166 aan een buitenlands institutioneel fonds met betrokkenheid van Rubens Capital Partners. Het complex heeft een totaaloppervlakte van circa 30.000 m² en heeft 330 parkeerplaatsen. Het gebouw werd recent compleet gerenoveerd. Deze transactie is de grootste single asset deal van 2018 in Nederland.

Het gebouw is ideaal gelegen aan de oevers van de Amstel, op loopafstand van het NS- en metrostation Amsterdam Amstel en op vijf minuten rijden vanaf de A10 en A2. Rivierstaete is volledig verhuurd aan verschillende partijen waaronder WPP, een wereldwijd Brits advertentie- en PR-bedrijf als grootste huurder, naast techbedrijf Messagebird en Regus.

Het gerenoveerde gebouw werd ontworpen door MVSA Architects. De transparante glasgevel geeft het gebouw een open en toegankelijk karakter met veel lichtval. Deze verbinding tussen binnen en buiten draagt bij aan een gezond werkklimaat. Het pand is ook verduurzaamd en zal een BREEAM Very Good certificaat behalen.

CBRE, Houthoff en PwC adviseerden Vastint bij deze transactie. De koper werd geadviseerd door Rubens Capital Partners en Loyens & Loeff.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.