14
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond huurt 5.630 vm kantoorruimte

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft een nieuwe langjarige huurovereenkomst afgesloten met Beleggingsconsortium WPC C.V., vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance, voor kantoorruimte in gebouw World Port Center aan de Wilhelminakade 981 in Rotterdam.

Het contract heeft betrekking op circa 5.630 m² kantoorruimte en 64 bijbehorende parkeerplaatsen.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is reeds vanaf de oplevering (in 2000) gevestigd op de 20e tot en met de 24ste verdieping van het World Port Center. De organisatie ging toen een overeenkomst aan voor de duur van 15 jaar. De gehuurde ruimte is als onderdeel van deze transactie uitgebreid met circa 877 m² kantoorruimte op de 25ste verdieping. Het World Port Center dat 124 meter hoog is en 32 verdiepingen telt is een ontwerp van de architect Sir Norman Foster. Het gehele gebouw omvat circa 35.000 m² kantoor- en horecaruimte en voorziet in een ondergrondse parkeergarage.

Als onderdeel van de gemaakte afspraken is overeengekomen dat het gebouw intern gefaseerd zal worden gerenoveerd door de verhuurder. Onderdeel hiervan is een revitalisatie van de centrale entree, een totaalrenovatie van de gehuurde verdiepingen en een verdere verduurzaming van het gebouw. Na de renovatie zal het gebouw kunnen beschikken over een Energielabel A.

Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “Wij zijn reeds lange tijd gevestigd in dit gebouw, centraal gesitueerd op de Rotterdamse Kop van Zuid. Deze locatie en het gebouw maken het voor ons mogelijk onze dienstverlening te verzorgen vanuit het dynamische middelpunt van onze regio.
De nieuwe huurovereenkomst biedt ons tevens de mogelijkheid onze centrale huisvesting kostenefficiënt te handhaven en verdere efficiency te realiseren.”

Verhuurder Beleggingsconsortium WPC C.V. is bijgestaan door Jones Lang LaSalle. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is door een integraal team van CBRE geadviseerd

Eerder dit jaar verlengde Havenbedrijf Rotterdam N.V. eveneens haar huurovereenkomst met betrekking tot circa 25.500 m² kantoorruimte en 350 parkeerplaatsen in World Port Center. Hierbij was CBRE eveneens vanuit meerdere disciplines betrokken als adviseur van de huurder.