Amsterdam,
02
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda koopt appartementen Amsteltower van Provast

Amsteltower

Vesteda heeft een koopovereenkomst getekend met Provast voor 192 appartementen in de 100 meter hoge Amsteltower naast NS-station Amsterdam Amstel.

Provast ontwikkelt in de Amsteltower ook een driesterrenhotel met 186 kamers voor Duitse hotelketen Meininger, een parkeergarage met 171 plaatsen en 175 m2 voorzieningen. Op het dak van de parkeergarage realiseert de gemeente een nieuw busstation.

Het duurzame ontwerp is van architectenbureau Powerhouse Company. Bij voltooiing zal de Amsteltower de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam zijn. Het project sluit aan bij de wens van Vesteda om de portefeuille uit te breiden met huurwoningen in het middensegment op strategische locaties in Amsterdam.

Nico Mol, directeur van Vesteda, noemt de aankoop een goede aanvulling op de Amsterdamse portefeuille. ‘Onlangs hebben we al 154 appartementen verworven aan de De Boelelaan en 78 appartementen in de Centrale Zone van Amsterdam-Noord. Het betreft compacte en hoogwaardig afgewerkte tweekamerappartementen, betaalbaar, op een uitstekend bereikbare locatie en met een geweldig uitzicht over de Amstel en de binnenstad. De toren is direct gelegen naast het Vesteda-bezit in het Julianapark.’

Hans de Jong, partner bij Provast, zegt blij te zijn met Vesteda als professionele belegger in dit project. ‘Het succes van de huurwoningen in de Markthal in Rotterdam heeft de basis gelegd voor deze nieuwe samenwerking.’ De Amsteltower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation. Provast won eind 2013 de door de gemeente uitgeschreven tender voor deze locatie. De bouw begint eind dit jaar; de oplevering wordt eind 2017 voorzien.

CBRE heeft Provast geadviseerd bij de verkoop van de appartementen.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.