Amsterdam,
29
juni
2020
|
14:35
Europe/Amsterdam

VolkerWessels Logistics Development verkoopt nieuw distributiecentrum Welkoop aan Nuveen Real Estate

Logistiek vastgoedontwikkelaar VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft het nieuwe servicekantoor en distributiecentrum voor Welkoop in Apeldoorn verkocht aan vastgoedinvesteerder Nuveen Real Estate.

In februari is Systabo, tevens onderdeel van VolkerWessels, in opdracht van VWLD gestart met de bouw van het nieuwe hypermoderne distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt circa 25.000 m² groot en zal naar verwachting worden opgeleverd in oktober 2020. De bijbehorende parkeergarage met ruimte voor circa 180 parkeerplaatsen wordt gerealiseerd door VolkerWessels onderneming Stam + de Koning.

Het pand zal na oplevering dienstdoen als nieuw servicekantoor en nationaal distributiecentrum voor Welkoop, marktleider in tuin- en dierenartikelen. Welkoop verhuist hiermee van Ede naar Apeldoorn. Vanuit de nieuwe locatie worden straks de circa 150 winkels beleverd en zullen tevens de e-commerce activiteiten worden uitgevoerd.

VWLD en Welkoop hebben gekozen voor Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2 vanwege de centrale locatie ten opzichte van de winkels van de retailer. Welkoop kan vanuit Apeldoorn 85 procent van haar winkels bereiken binnen twee uur rijden. Daarnaast is het bedrijvenpark gunstig gelegen ten opzichte van de A1 en A50. Apeldoorn vormt het hart van de logistieke regio ‘A1 corridor’ en is prominent gelegen als hub op de logistieke as naar Noord- en Midden Duitsland.

Erjan Sprakel, directeur van VWLD, laat weten verheugd te zijn met de transactie: “Het ontwikkelen van een op maat gemaakt distributiecentrum voor Welkoop was een intensief maar mooi proces waarbij wij al vanaf het allereerste begin betrokken waren, met een prachtige ontwikkeling als eindresultaat. Wij zijn zeer tevreden dat wij met de verkoop aan Nuveen een goede nieuwe eigenaar voor het nieuwe distributiecentrum van Welkoop hebben gevonden.”

CBRE trad op als commercieel adviseur van VWLD en SIGHT als juridisch adviseur. Nuveen Real Estate werd geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten (commercieel), Houthoff (legal) en Drees & Sommer (technisch).

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.