Amsterdam,
25
augustus
2017
|
13:54
Europe/Amsterdam

Voormalig stadskantoor in Delft verkocht

Het college van Delft heeft het voormalige stadskantoor aan de Phoenixstraat 16 in Delft verkocht aan de Belgische vastgoedspeler Xior Student Housing N.V. De koper is gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland en zal het gebouw transformeren naar circa 100 zelfstandige units voor (inter)nationale studenten. Het gebouw aan de Phoenixstraat is beschikbaar gekomen voor de verkoop door de verhuizing van de gemeentelijke organisatie naar het nieuwe stadskantoor bij het station. De betrokken partijen hebben geen verkoopprijs bekendgemaakt.

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 3.400 m², verdeeld over 5 verdiepingen. Phoenixstraat 16 ligt aan de rand van het centrum in Delft, dichtbij de Markt en op loopafstand van het station. Het object is in 1986 gebouwd en ontworpen door Jo Coenen. Het wordt getypeerd door de postmodernistische architectuur en de ronde ‘trommel’ als opbouw. Door de herinrichting van de openbare ruimte in het gebied - met als doelstelling het een prettiger woon- en werkgebied te maken - wordt de Phoenixstraat een levendige boulevard met veel groen.

Het Mid Cap team van CBRE adviseerde de gemeente Delft tijdens deze transactie. BarentsKrans trad op als juridisch adviseur van de gemeente.​ 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.