Den Haag,
17
februari
2020
|
13:37
Europe/Amsterdam

Warburg-HIH Invest verkoopt Haagsche Hof in Den Haag

Warburg-HIH Invest Real Estate (Warburg-HIH Invest) heeft onlangs het kantoorgebouw Haagsche Hof aan Corpus Sireo Real Estate (Corpus Sireo) verkocht. Het gebouw aan de Parkstraat 83-91 beschikt over een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 10.976 m² en 298 parkeerplaatsen.

Haagsche Hof is een hoogwaardig multi-tenant gebouw in het bruisende historische centrum van Den Haag. Het pand heeft zes verdiepingen, is in 1996 gebouwd en heeft een ondergrondse parkeergarage met twee parkeerniveaus. Het gebouw is verhuurd aan een aantal verschillende bedrijven, met Regus en Schlumberger als grootste huurders.

“In de afgelopen twee jaar zijn er diverse beheeractiviteiten uitgevoerd, zoals het verbeteren van de bezettingsgraad en de gemiddelde looptijd van de huurcontracten. Daarnaast heeft er een technische upgrade van het gebouw plaatsgevonden, waardoor de huuropbrengst per vierkante meter is gestegen. De huurinkomsten zijn eveneens verbeterd doordat de parkeervoorziening in samenwerking met Parkbee is opengesteld voor het publiek. Al met al hebben deze activiteiten geleid tot een geslaagd verkoopresultaat,” zegt Reinoud Plantenga, algemeen directeur van Warburg-HIH Invest Benelux.

Manuel Böcher, Head of Transaction International bij Corpus Sireo Real Estate: “Met deze acquisitie hebben we een belangrijke diversificatie van het fonds gerealiseerd wat betreft locatie en gebruik. Ook versterken we hiermee onze strategische focus op hoogwaardig commercieel vastgoed. Daarnaast is de aankoop van dit pand een succesvolle toetreding tot de markt voor dit fonds.”

Warburg-HIH Invest kreeg bij deze transactie commercieel en technisch advies van CBRE en juridisch advies van NewGround Law. Corpus Sireo kreeg advies van NL Real Estate – Knight Frank (commercieel), CMS (juridisch) en Arcadis (technisch).

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.