Amsterdam,
15
januari
2016
|
11:22
Europe/Amsterdam

Winkelcentrum De Klanderij verkocht

Union Investment heeft winkelcentrum De Klanderij in Enschede overgenomen van ASR Dutch Prime Retail Fund. Het winkelcentrum wordt geplaatst in UII Shopping Nr. 1, het institutionele open end fund voor winkelcentra van De Duitse institutionele fund manager Union Invest.
De Klanderij in Enschede aan het van Heekplein heeft een metrage van 20.000 en telt in totaal 54 winkels. Het is in s in 2004 opgeleverd en ontving in 2014 als eerste winkelcentrum een BREEAM NL Very Good certificaat.

Het UII Shopping Nr. 1 omvat zeven objecten gesitueerd in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Polen met een totale waarde van € 470 mln. De Klanderij is volledig verhuurd.

De transactie werd begeleid door The McDevitt Company. CBRE adviseerde de verkoper ASR Dutch Prime Retail Fund. Houthoff Buruma was juridisch betrokken en Loyens&Loeff adviseerde Union Investment.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.