Amsterdam,
08
maart
2017
|
18:00
Europe/Amsterdam

Winkelcentrum Heuvel Eindhoven wint BREEAM Award in de categorie Retail In-Use

Duurzaamste winkelcentrum van Nederland valt opnieuw in de prijzen

Winkelcentrum Heuvel Eindhoven heeft de BREEAM Award 2017 gewonnen in de categorie Retail In-Use. Dat is bekendgemaakt tijdens de officiële awards-ceremonie in Londen. BREEAM is bekend van zijn beoordelingsmethode voor het bepalen van de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. De organisatie reikt jaarlijks prijzen in verschillende categorieën uit. Deze ‘Oscars’ voor duurzame gebouwen zetten de meest duurzame projecten in Europa in de spotlight. Voor de categorie Retail In-Use waren vijf projecten uit verschillende Europese landen genomineerd.

De gezamenlijke focus van eigenaar CBRE Global Investors en beheerder CBRE was niet alleen om van winkelcentrum Heuvel Eindhoven het beste winkelcentrum in de regio te maken, maar ook het meest duurzame van Nederland. Een belangrijk onderdeel in het herontwikkelingstraject was daarom de BREEAM-NL In-Use-hercertificering. Deze internationale standaard op het gebied van duurzaamheid was de leidraad in het project en gaf richting aan plannen. In de tweede helft van 2016 waren de werkzaamheden afgerond.

Door de renovatie verbeterden de huurniveaus, nam de interesse in het winkelcentrum weer toe en zijn de operationele kosten verlaagt. Kortom, een duurzame investering waarmee het winkelcentrum in de prijzen valt. Eerder won Heuvel de NRW Marketing award 2016 en werd het winkelcentrum genomineerd voor een ISCS Solal award 2016 en de 2017 European Shopping Centre Award.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.