Amsterdam,
25
november
2019
|
14:26
Europe/Amsterdam

Winkelcentrum ‘t Nieuwe Erf in Lunteren verkocht

Orange Capital Partners heeft Winkelcentrum ’t Nieuwe Erf in het stadscentrum van Lunteren verkocht. Het bevat 2.100 m² aan winkeloppervlakte, verdeeld over 7 units. Er bevindt zich een full service supermarkt, de COOP, en een aantal lokale ondernemers, waaronder een slager en groenteboer.

Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “Na drie jaar actief management hebben wij de leegstand een nieuwe invulling gegeven en het achterstallig onderhoud opgelost in Lunteren. Gezien het feit dat we geen mogelijkheden meer zien om waarde toe te voegen is dit voor ons het moment om het Winkelcentrum te verkopen en winst voor onze investeerder te realiseren.”

Lodewijk Buijs, Director Retail bij CBRE: “Met deze transactie wordt de sterke positie van convenience retail nogmaals bevestigd. ’t Nieuwe Erf heeft een goede ligging in het hart van Lunteren, en is volledig verhuurd aan huurders die goed passen binnen het inwonersprofiel en specifieke locatie. Beleggingen in zulk retailvastgoed hebben een laag risico en leveren een stabiel rendement op, waardoor er veel interesse voor is.”

‘t Nieuwe Erf is onderdeel van een grotere portefeuille met convenience driven winkelcentra, die Orange Capital Partners samen met CBRE momenteel op de markt brengt. De verkoop van ’t Nieuwe Erf markeert de start van de verkoop van deze portefeuille, waar naar verwachting op korte termijn meerdere verkopen op volgen.

De koper werd op juridisch vlak geadviseerd door Van Velten. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en op commercieel vlak geadviseerd door CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.