Amsterdam,
16
oktober
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Winnaar fotowedstrijd CBRE 'Urban Photographer of the Year 2015' bekend

Oscar Rialubin, afkomstig uit de Filipijnen, heeft de CBRE Urban Photographer of the Year competition 2015 gewonnen. Zijn foto, genaamd ‘Xyclops’, werd geselecteerd uit 21.000 inzendingen uit 113 landen, een recordaantal sinds de wedstrijd in 2006 voor het eerst werd uitgeschreven. De foto laat een horlogemaker zien die in Doha (Qatar) zijn vak uitoefent.

Hij wist met zijn inzending het beste het thema ‘Cities at Work’ vast te leggen en wint hiermee een luxueuze trip naar een locatie naar keuze. De Urban Photographer of the Year competition, waaraan zowel amateurs als professionals uit de hele wereld kunnen deelnemen, is wereldwijd de grootste in z’n soort.

Naast de overall winnaar waren er ook prijzen per regio te winnen. Armen Dolukhanyan won in de regio EMEA met zijn foto ‘Couple Policemen’. Peter Graney won de prijs voor de regio Azië en de Pacific met ‘Poultry Prepared for Market’. Tot slot kwam Christopher Martin met ‘Winter Work’ als beste uit de Amerikaanse inzendingen uit de bus.

Dit jaar is voor het eerst ook de categorie ‘Mobiele fotografie’ toegevoegd. De winnaar, Cocu Liu uit China, wist een fantastische foto te maken met haar mobiele telefoon en viel in de prijzen met ‘Blizzard Days’.

Voor meer informatie over deze wedstrijd en om de winnende foto’s te bekijken: http://www.cbreupoty.com/past-winners/2015-winners.aspx

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Urban Photographer of the Year 2015 – winning images

16
okt
2015
www.theguardian.com

BBC News

16
okt
2015
www.bbc.co.uk