Amsterdam,
30
september
2016
|
14:55
Europe/Amsterdam

Woonhave koopt wooncomplexen van Van der Vorm Vastgoed

Woonhave N.V. en Van der Vorm Vastgoed B.V. hebben overeenstemming bereikt over een transactie betreffende 8 wooncomplexen en hiermee een totaal van 832 appartementen. Partijen doen over de koopsom geen mededelingen. De wooncomplexen zijn gelegen in Rotterdam (Meidoornhoek en Dumasstraat), Maassluis (Vliethof), Capelle a/d IJssel (Koperwiek en Duikerlaan), Zwijndrecht (Idenburgplein), Dordrecht (Loudonstraat) en Delft (Arthur van Schendelplein) en passen hiermee uitstekend in de strategie van Woonhave die zich richt op beleggingen in goed en betaalbaar wonen in groeiregio’s met goede infrastructuur.

Middels deze acquisitie overschrijden we de EUR 300 miljoen aan beleggingsvolume en zijn we goed op weg om invulling te geven aan onze doelstelling om een zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen op te bouwen met het oog op langjarige exploitatie. De combinatie van onze heldere strategie en snelle werkwijze zonder financieringsvoorbehoud begint haar vruchten af te werpen. De transactie met Van der Vorm is een goed voorbeeld hiervan en wij danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen.
Mark van den Berg, Managing Partner Woonhave
Wij zijn zeer tevreden met de gerealiseerde transactie, deze komt voor ons op een logisch moment nu de markt voor woningbeleggingen goed is. De verkoop past in onze strategie om onze portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, diversificatie en internationalisering. Wij danken Woonhave voor de goede samenwerking en wensen haar veel succes met de portefeuille.
René Voortmeijer, Commercieel Directeur Van der Vorm Vastgoed

Woonhave werd in deze transactie bijgestaan door DTZ Zadelhoff en De Mik Makelaars, Hofstede (Milieu), Geelhoed (Technisch) en Adviesburo Orgatech (Installaties). CBRE trad op als adviseur van Van der Vorm Vastgoed die op technisch en fiscaal vlak werd begeleid door resp. IOB en EY. De transactie is juridisch begeleid door Houthoff Buruma.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.