Amsterdam,
18
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

W.P. Carey koopt Westerlaan Offices in Rotterdam

Westerlaan Offices

De Britse vastgoedinvesteerder W.P. Carey heeft Westerlaan Offices aangekocht van Westerlaan Beheer B.V. Het kantoorgebouw met ruim 18.000 m2 vloeroppervlakte en een parkeergarage met 394 parkeerplaatsen is gevestigd aan de Westerlaan 10 in Rotterdam.

Westerlaan Offices is in 2012 grootschalig gerenoveerd. Het gebouw bestaat uit een laagbouw en een hoogbouw en een naastgelegen ondergrondse parkeergarage. Het gebouw staat op eigen grond, en is gelegen in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam, aan het monumentale park bij de Euromast met uitzicht over de Nieuwe Maas en de Wilhelminapier.

Hoofdhuurder van Westerlaan Offices is Vopak, die hier sinds 1956 zijn hoofdkantoor heeft. De resterende ruimte wordt gehuurd door Hoboken, Balance en CHG Meridian huurders.

CBRE adviseerde samen met DTZ Zadelhoff het consortium bij de verkoop. Ook stelde CBRE voor het verkopende consortium de technische due diligence (TDD) op en begeleidde hoofdhuurder Vopak in het langjarig verlengen van zijn huurcontract.

Loyens & Loeff verzorgde het juridisch advies voor de verkopers. Nauta Dutilh adviseerde de kopende partij.