Amsterdam,
14
oktober
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

WPP huurt 19.000 m² in Rivierstaete in Amsterdam

De Britse advertentie- en marketingadviesgroep WPP wordt de nieuwe hoofdhuurder van Rivierstate, het kantoorgebouw van Vastint aan de Amstel in Amsterdam.

WPP huurt ongeveer 19.000 m² en daarmee is het gebouw nu voor ongeveer twee derde gevuld. Het gebouw wordt uitgebreid en geheel gerenoveerd en komt naar verwachting eind 2017 beschikbaar voor het grootste reclamebureau ter wereld.

Rivierstaete wordt door Vastint volledig gerenoveerd, zowel van de buiten- als binnenzijde. Het ontwerp is van Roberto Meyer's MVSA Architects. Glazen gevels zorgen voor transparantie en licht, zodat het uitzicht over de Amstel volledig tot zijn recht komt. Dit wordt versterkt door terrassen die op verschillende verdiepingen worden aangebracht. Met een extra verdieping bovenop de negende etage komt het totale vloeroppervlak van het gebouw op 30.000 m².

Met de herontwikkeling wordt Rivierstaete ook verduurzaamd. Vastint heeft als ambitie er een energielabel A en een Breeam Very Good-certificaat voor te krijgen.

Het is de bedoeling dat WPP in Rivierstaete ongeveer 1500 medewerkers huisvest die werken voor de ruim 30 verschillende reclamebureau die onder WPP vallen. Momenteel zijn de bureau's van WPP in Amsterdam verspreid over tien locaties. Deze worden begin 2018 samengebacht in Rivierstaete.

Rivierstaete is een ontwerp van de Rotterdamse architect Hugh Maaskant. Bij oplevering in 1973 was het gebouw een opvallend verschijnsel. Het gold toen als het grootste kantoorgebouw in Europa.

Vastint werd bij de transactie geadviseerd door CBRE, Peak Development en Houthoff Buruma. WPP werd terzijde gestaan door James Andrew International en DLA Piper.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.