Amsterdam,
25
september
2017
|
11:28
Europe/Amsterdam

Amsterdam Trade Bank verhuist van Gouden Bocht naar WTC Amsterdam

Amsterdam Trade Bank heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met het World Trade Center Amsterdam voor circa 2.100 m² kantoorruimte in de volledig gerenoveerde WTC I-Toren op de Amsterdam Zuidas. 
De WTC I-Toren was tot eind 2016 volledig in gebruik door Nauta Dutilh. Na het vertrek van Nauta Dutilh heeft WTC Amsterdam de I-Toren ter grootte van ca. 14.000 m² volledig gerenoveerd. De entrees op de begane grond en level 1 zijn volledig gerestyled en de kantoorruimte is voorzien van o.a. nieuwe systeem klimaatplafonds met LED-verlichting. Na de verhuur aan Amsterdam Trade Bank is de I-Toren nagenoeg volledig verhuurd, op twee units van elk ca. 450 m² na. Onder andere MUFG, DENSO, Infosys en PLMA hebben eerder al kantoorruimte in de gerenoveerde I-Toren gehuurd.

Amsterdam Trade Bank is een gespecialiseerde financiële instelling die zich richt op het gehele spectrum van internationale grondstoffenfinanciering (graan, metalen en energie), alsook op scheepvaartfinanciering en activa gebaseerde financiering. Amsterdam Trade Bank bedient een breed scala aan klanten die actief zijn in alle aspecten van de internationale handel, of het nu gaat om grondstoffenhandelaren, scheepseigenaren of bedrijven die anderszins betrokken zijn bij de wereldwijde logistieke keten. Daarnaast biedt Amsterdam Trade Bank spaarproducten aan voor particulieren. Amsterdam Trade Bank is in 1994 opgericht in Nederland en is sinds 2001 onderdeel van de Alfa Groep. Alfa Groep is een van de grootste particuliere concerns in Rusland.

WTC Amsterdam is geadviseerd door CBRE, in collegiale samenwerking met Van Gool Elburg. Amsterdam Trade Bank werd bij deze transactie bijgestaan door Solved. Daarnaast verzorgt Solved Project Management de volledige turn-key afbouw voor Amsterdam Trade Bank.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.