Amsterdam,
06
februari
2023
|
09:56
Europe/Amsterdam

Arkéa REIM neemt kantoorgebouw in Arnhem over van Forma Real Estate Funds

Arkéa REIM, een Franse investeringsmaatschappij, heeft het kantoorgebouw aan de Meander 1061 in Arnhem gekocht van Forma Real Estate Funds. Arkéa REIM, in samenwerking met Arkéa Real Estate en Sienna Real Estate, kocht het pand namens het Transitions Europe SCPI Fund en is daarmee de tweede aankoop in Nederland. 

Het pand is een duurzaam kantoorgebouw (energielabel A++) dat in 2010 op maat is gebouwd als hoofdkantoor voor huurder Eiffel B.V. Eiffel - een toonaangevend bedrijf in de advies-, interim- en detacheringsmarkt - heeft onlangs haar huurcontract voor lange termijn verlengd. Het kantoorgebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 5.708 m² en 153 parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Het kantoorgebouw is gelegen op het Bedrijvenpark IJsselloord II, een dynamische bedrijfslocatie met bedrijven als PWC, Beslist.nl, Dekra, BDO en Goldbeck. Als gevolg van veel transformaties van verouderde kantoren naar woningen is de vraag naar hoogwaardige kantoren in Arnhem groter dan het aanbod op centrale locaties. Door het ontbreken van een grotere, duurzame voorraad op centrale locaties is de opname van kantoorruimte op bedrijventerreinen zoals IJsselloord II sterk gegroeid. 

Forma Real Estate Funds werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Dentons. Arkéa Real Estate werd geadviseerd door haar lokale investeringsmanager Sienna Real Estate, juridisch bijgestaan door Greenberg Traurig en technisch geadviseerd door Drees & Sommer. 

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

09
april
2024
| 10:00 Europe/Amsterdam

Een particuliere belegger heeft het winkelobject aan de Hoofdstraat 97 / Mariastraat 2 te Apeldoorn verworven.

Het verkochte betreft 2 winkels, waarvan 1 leeg, en 4 gesplitste bovenwoningen, waarvan 3 leeg. De

08
april
2024
| 13:58 Europe/Amsterdam

M7 heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Mr. B.M. Telderstraat 13 in Arnhem verkocht aan een particuliere belegger.

Het kantoorgebouw ligt op kantorenpark ‘Gelderse Poort’, in het zuiden van Arnhem. De Mr. B.M.

06
maart
2024
| 08:10 Europe/Amsterdam

M7 Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Peter Vineloolaan 50 in Bergen op Zoom verkocht aan een particuliere belegger.

Het kantoorgebouw bevindt zich op de kantorenstrip van Bergen op Zoom en biedt een ruime

29
november
2023
| 15:14 Europe/Amsterdam

Dudok Real Estate heeft haar vastgoedportefeuille uitgebreid met de aankoop van Weena Toren.

De Weena Toren is een gebouw van 33 verdiepingen gelegen in het CBD van Rotterdam. De transactie bestaat uit de eerste 14