Amsterdam,
06
februari
2023
|
09:56
Europe/Amsterdam

Arkéa REIM neemt kantoorgebouw in Arnhem over van Forma Real Estate Funds

Arkéa REIM, een Franse investeringsmaatschappij, heeft het kantoorgebouw aan de Meander 1061 in Arnhem gekocht van Forma Real Estate Funds. Arkéa REIM, in samenwerking met Arkéa Real Estate en Sienna Real Estate, kocht het pand namens het Transitions Europe SCPI Fund en is daarmee de tweede aankoop in Nederland. 

Het pand is een duurzaam kantoorgebouw (energielabel A++) dat in 2010 op maat is gebouwd als hoofdkantoor voor huurder Eiffel B.V. Eiffel - een toonaangevend bedrijf in de advies-, interim- en detacheringsmarkt - heeft onlangs haar huurcontract voor lange termijn verlengd. Het kantoorgebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 5.708 m² en 153 parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Het kantoorgebouw is gelegen op het Bedrijvenpark IJsselloord II, een dynamische bedrijfslocatie met bedrijven als PWC, Beslist.nl, Dekra, BDO en Goldbeck. Als gevolg van veel transformaties van verouderde kantoren naar woningen is de vraag naar hoogwaardige kantoren in Arnhem groter dan het aanbod op centrale locaties. Door het ontbreken van een grotere, duurzame voorraad op centrale locaties is de opname van kantoorruimte op bedrijventerreinen zoals IJsselloord II sterk gegroeid. 

Forma Real Estate Funds werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Dentons. Arkéa Real Estate werd geadviseerd door haar lokale investeringsmanager Sienna Real Estate, juridisch bijgestaan door Greenberg Traurig en technisch geadviseerd door Drees & Sommer. 

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

31
augustus
2023
| 11:19 Europe/Amsterdam
Corum Asset Management heeft haar kantorenvastgoedportefeuille verder uitgebreid met de aankoop van Westgate I namens het Corum Origin fonds. Westgate I dient als PwC’s Nederlandse hoofdkantoor samen met het naastgelegen Westgate II kantoor.
22
juni
2023
| 09:23 Europe/Amsterdam
Bryant Park Maxima, een fonds gelieerd aan het in New York gevestigde Marathon Asset Management LP (‘Marathon’) heeft het kantoorgebouw aan de Meander 825 in Arnhem verkocht aan een particuliere belegger.Het kantoorgebouw ‘Focus Building’ ligt op
24
mei
2023
| 15:44 Europe/Amsterdam
GARBE Institutional Capital heeft voor één van haar fondsen het kantoorgebouw aan de Fellenoordstraat 72-94 in Breda verkocht aan FOUR-D. Het kantoorgebouw ligt in het centrum van Breda en beschikt over ruim 3.200 m² v.v.o kantoorruimte en 57
20
februari
2023
| 11:26 Europe/Amsterdam
Épargne Pierre Europe heeft voor haar fonds het bedrijfsgebouw aan de Signaalrood 55 in Zoetermeer aangekocht. Het single-tenant gebouw beschikt over ca. 2.153 m². Het is op dit moment volledig verhuurd aan Dentsply Sirona voor minimaal 6