Amsterdam,
11
januari
2018
|
10:35
Europe/Amsterdam

Bilfinger huurt in Waalhaven Oostzijde 123 in Rotterdam

Waalhaven OZ 123

Bilfinger Industrial Services Nederland heeft een langjarig (onder)huurcontract gesloten met Kalmar Netherlands voor 3.285 m² kantoorruimte in het moderne kantoorgebouw Waalhaven Oostzijde 123 te Rotterdam. Onderdeel van de overeenkomst zijn ook 137 parkeerplaatsen op het parkeerdek van het kantoorgedeelte. Kalmar verhuurt de kantoorruimte, maar behoudt de bedrijfsruimte van 5.753 m² in het gebouw.

Bilfinger is een industriële dienstverlener voor projecten en onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets. Het bedrijf verhuist zijn hoofdkantoor in Nederland van Zwartewaal naar Rotterdam. Bilfinger heeft de hoogwaardige inrichting van de kantoorruimte overgenomen van Kalmar, waardoor er slechts enkele aanpassingen in het gebouw nodig zijn. Het bedrijf verhuist naar Rotterdam om dichter bij zijn klanten gehuisvest te zijn.

Kalmar biedt oplossingen en services voor vrachtbehandeling aan havens, terminals, distributiecentra en zware industrie. Het bedrijf zal de grote bedrijfsruimte in Waalhaven Oostzijde 123 in gebruik houden.

Het moderne kantoor/bedrijfsgebouw Waalhaven Oostzijde 123, dat in 2013 werd opgeleverd, is op een prominente locatie in de Waalhaven gelegen. Dit gebied staat bekend als het maritiem zakelijk centrum van Rotterdam. De beschikbare verdiepingen van het object beiden een schitterend uitzicht over de haven en de daaraan gerelateerde maritieme activiteiten. In het gebouw is een aantal gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig (o.a. receptie, restaurant, vergaderfaciliteiten, ICT diensten). Het gebouw beschikt tevens over een BREEAM certificaat.

CBRE adviseerde Kalmar Netherlands bij deze transactie. Bilfinger Industrial Services Nederland is geadviseerd door JLL.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.