Amsterdam,
15
maart
2021
|
14:23
Europe/Amsterdam

Bolia opent vierde winkel in coronatijd

Scandinavisch design- en meubelmerk Bolia tekent de vierde huurovereenkomst voor een winkel in Nederland sinds de uitbraak van corona, ditmaal in Breda. Eerder adviseerde CBRE het merk al bij de aanhuur van winkels in Haarlem en Rotterdam. De vestiging in Haarlem werd in september 2020 geopend en de opening van die in Rotterdam staat gepland voor augustus 2021. De andere winkel komt in Eindhoven. De winkel in de binnenstad van Breda is de 8e vestiging in Nederland.

“Ondanks Covid-19 en de veranderende consumentenpatronen doen we er alles aan om ons merk verder uit te breiden. We kijken er enorm naar uit om onze 8e designwinkel in het mooie Breda te openen. We ervaren een grote interesse in ons design en we zijn verheugd om onze visie op New Scandinavian Design beschikbaar te stellen aan klanten in Breda,” vertelt Camilla Kallehauge, PR & Communication Manager bij Bolia.com.

Veemarktstraat

De nieuwe winkel bevindt zich in aan de Veemarktstraat 23. Vanwege de goede retailermix in het gebied is dit een optimale locatie. De ruimte bevat zo’n 450 m², waarvan ruim 300 m² op de begane grond. Daarnaast neemt Bolia een deel van de kelder in gebruik als winkelruimte.

Monumentale panden

Bolia heeft een voorkeur voor monumentale panden, die passen bij de uitstraling van het merk. In Rotterdam vestigde het zich in ‘Huize Laurentius’ wat vroeger dienst deed als klooster en in Haarlem viel de keuze op een statig pand met klokgevel. De nieuwe vestiging in Breda bevindt zich in een monumentaal voormalig woonhuis genaamd ‘De Vergulde Craen’, gebouwd in 1728. De komende tijd wordt het uitvoerig gerenoveerd en volledig in de stijl van Bolia afgewerkt.

Nederlandse expansie

“Bolia maakt een flinke opmars in de middelgrote steden en wij zien Breda als een waardevolle toevoeging aan het winkelbestand. We zijn trots dat wij Bolia bij haar Nederlandse expansie mogen adviseren en begeleiden,” aldus Rick van Schaik, Associate Director Retail bij CBRE.

CBRE adviseerde Bolia bij aanhuur van het pand in Breda. De eigenaren, twee particuliere verhuurders, werden bijgestaan door Univast Retail.