Amsterdam,
23
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bouwinvest koopt hotel Amsteltower

Amsteltower

Bouwinvest heeft het hotel in de Amsteltower in Amsterdam gekocht van Provast. De accommodatie met 186 kamers in de onderste zes verdiepingen wordt geplaatst in het Bouwinvest Hotel Fund.

‘Deze aankoop is een prachtige aanvulling op onze hotelportefeuille in Amsterdam. Door een 25-jarig contract met Meininger als zeer sterke hotelexploitant in het driesterrensegment is het een waardevaste belegging. En dat op een uitstekend bereikbare locatie in de sterkste hotelstad van Nederland’, aldus Bas Jochims, hoofd Asset Management Kantoren/Hotels bij Bouwinvest.

CBRE Hotels en Loyens & Loeff hebben Provast geadviseerd bij de verkoop van het hotel. Provast won eind 2013 de door de gemeente uitgeschreven tender voor de locatie. Het begin van de bouw is eind dit jaar gepland, de oplevering eind 2017. Met het project is een investering gemoeid van 66 miljoen euro.

De 192 appartementen in de honderd meter hoge toren in ontwikkeling werden al verkocht aan Vesteda. Het project omvat verder een parkeergarage met 171 plaatsen en voorzieningen met een bruto verhuurbare oppervlakte van 175 m2. Op het dak van de parkeergarage wil de gemeente een nieuw busstation realiseren.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.