Amsterdam,
22
juli
2022
|
09:52
Europe/Amsterdam

CBRE adviseerde Union Investment bij aankoop Urban Villas

AM en Blauwhoed hebben de residentiële ontwikkeling Urban Villas in Amsterdam-Noord verkocht aan Union Investment

Hiermee heeft Union Investment vier hoogwaardige appartementengebouwen gekocht van CZAN Rood, een ontwikkelcombinatie van AM en Blauwhoed. De vier iconische bouwblokken omvatten 173 huurappartementen met een totaal oppervlakte van 12.300 m2 (gemiddeld 71 m2). De appartementen variëren in grootte van circa 42 m2 tot 122 m2 en zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

De bouwblokken worden met elkaar verbonden door een ruime parkeergarage met 195 plekken voor alle bewoners van de Zuidbuurt. Union Investment heeft 69 van deze parkeerplaatsen gekocht. De gebouwen voldoen aan de meest recente energieregelgeving en de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Bot Bouw is de aannemer voor dit project, dat naar verwachting begin 2024 opgeleverd zal worden.

Urban Villas is gelegen in Elzenhagen-Zuid, een nieuw woongebied op een toplocatie in Amsterdam-Noord. De nieuwe wijk maakt deel uit van de ontwikkeling van Centrumgebied Amsterdam-Noord; een geheel nieuw stedelijk centrum dat wordt gerealiseerd in het gebied rondom station Noord van de Noord/Zuidlijn. Sportvelden maken hier de komende jaren plaats voor een stedelijk woongebied met verschillende faciliteiten, volop groene ruimte en 1800 huur- en koopwoningen.

De gehele Urban Villas-ontwikkeling bestaat uit 16 villa's met in totaal 375 appartementen en eengezinswoningen gelegen in een parkachtige omgeving. Elk van de vier villa's die Union heeft gekocht is ontworpen door een ander architectenbureau, waardoor zij tezamen een uniek aanzicht hebben.

De aankoop van Urban Villas maakt deel uit van de Europese huisvestingsstrategie van Union en het is hun eerste transactie op basis van foward-funding in de residentiële vastgoedsector. Met deze aankoop levert Union opnieuw een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het grote woningtekort in Nederland.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.