Amsterdam,
22
juli
2022
|
09:52
Europe/Amsterdam

CBRE adviseerde Union Investment bij aankoop Urban Villas

AM en Blauwhoed hebben de residentiële ontwikkeling Urban Villas in Amsterdam-Noord verkocht aan Union Investment

Hiermee heeft Union Investment vier hoogwaardige appartementengebouwen gekocht van CZAN Rood, een ontwikkelcombinatie van AM en Blauwhoed. De vier iconische bouwblokken omvatten 173 huurappartementen met een totaal oppervlakte van 12.300 m2 (gemiddeld 71 m2). De appartementen variëren in grootte van circa 42 m2 tot 122 m2 en zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

De bouwblokken worden met elkaar verbonden door een ruime parkeergarage met 195 plekken voor alle bewoners van de Zuidbuurt. Union Investment heeft 69 van deze parkeerplaatsen gekocht. De gebouwen voldoen aan de meest recente energieregelgeving en de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Bot Bouw is de aannemer voor dit project, dat naar verwachting begin 2024 opgeleverd zal worden.

Urban Villas is gelegen in Elzenhagen-Zuid, een nieuw woongebied op een toplocatie in Amsterdam-Noord. De nieuwe wijk maakt deel uit van de ontwikkeling van Centrumgebied Amsterdam-Noord; een geheel nieuw stedelijk centrum dat wordt gerealiseerd in het gebied rondom station Noord van de Noord/Zuidlijn. Sportvelden maken hier de komende jaren plaats voor een stedelijk woongebied met verschillende faciliteiten, volop groene ruimte en 1800 huur- en koopwoningen.

De gehele Urban Villas-ontwikkeling bestaat uit 16 villa's met in totaal 375 appartementen en eengezinswoningen gelegen in een parkachtige omgeving. Elk van de vier villa's die Union heeft gekocht is ontworpen door een ander architectenbureau, waardoor zij tezamen een uniek aanzicht hebben.

De aankoop van Urban Villas maakt deel uit van de Europese huisvestingsstrategie van Union en het is hun eerste transactie op basis van foward-funding in de residentiële vastgoedsector. Met deze aankoop levert Union opnieuw een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het grote woningtekort in Nederland.

Boilerplate

About CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), a Fortune 500 and S&P 500 company with headquarters in Dallas, is the world’s largest commercial real estate services and investment firm (based on 2020 revenue). The company employs more than 100,000 people worldwide and provides services in over 100 countries. CBRE offers strategic advice and guidance in property sales and leasing; corporate services; property, facilities and project management; appraisal and valuation; development services; investment management; and research and consulting. Please visit our websites at www.cbre.nl and www.cbre.com.