Amsterdam,
03
juni
2015
|
12:39
Europe/Amsterdam

CBRE: Gezondheid belangrijke trend in kantorenmarkt

Healthy Offices

CBRE, ‘s werelds grootste vastgoedadviesbureau voor commercieel vastgoed, ziet ‘gezondheid’ als een belangrijke trend in de kantorenmarkt. De vastgoedadviseur verwacht dat steeds meer eigenaren en huurders van kantoren zullen investeren in werkomgevingen waarin medewerkers zich prettig voelen en ‘gezond’ kunnen werken. Volgens CBRE zijn gezonde kantoren niet meer weg te denken in de toekomst, en bevorderen zij niet alleen het welzijn van medewerkers, maar zorgen zij ook voor meer arbeidsproductiviteit.

 

 

 

Voorbij Het Nieuwe Werken

CBRE ziet ‘Het Nieuwe Werken’ als een goede basis, maar is van mening dat de ontwikkelingen in de huidige maatschappij, waarin steeds meer belang wordt gehecht aan gezondheid en een goede balans tussen werk en vrije tijd, vraagt om vervolgstappen. In gezonde gebouwen staat niet (de aantrekkelijkheid van) het gebouw, maar de behoeften, zoals lichamelijke en geestelijke behoeften, van werknemers centraal. Deze zullen steeds meer de bepalende factor vormen voor de ontwikkeling en inrichting van een kantoor.

CBRE Healthy Offices

Inspelend op de huidige ontwikkelingen in de markt, zal CBRE in het najaar 'CBRE Healthy Offices' lanceren. Wouter Oosting, Senior Director Workplace Strategies & Design zegt hierover: “Wij werken samen met Delos voor het verkrijgen van WELL certificaten. Daarnaast ontwikkelen we momenteel een vernieuwde integrale aanpak en producten waarmee bestaande en nieuwe kantoren getransformeerd kunnen worden naar gezonde(re) gebouwen”.

“Aantrekkelijke kantoren zullen steeds vaker gezonde kantoren zijn. Een sterk bedrijf wordt gevormd door succesvolle mensen. Om mensen maximaal te laten presteren, moeten ze goed in hun vel zitten en kunnen werken in een gezonde werkomgeving, die positief bijdraagt aan de kwaliteit van leven”, aldus Oosting.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.