Amsterdam,
28
november
2016
|
14:35
Europe/Amsterdam

CBRE Global Investors koopt Boompjes in Rotterdam

First Sponsor en Provast verkopen high end woontoren van 344 woningen in Rotterdam aan CBRE Global Investors

First Sponsor Group Limited uit Singapore en Provast herontwikkelen kantoorgebouw Boompjes 55-58 in Rotterdam tot 344 appartementen. CBRE Global Investors verwerft namens CBRE Dutch Residential Fund en een van haar separate account klanten 258 appartementen, de commerciële ruimten en de bijbehorende parkeerplaatsen in de garage. OZ architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.
De overige 86 appartementen in het project worden als koopappartementen door de ontwikkelaars op de markt gebracht.

Het huidige kantoorgebouw aan de Boompjes ligt op een prominente plek aan de Maas. Het kantoor van circa 12.000 m² wordt herontwikkeld tot een nieuwe landmark woontoren van in totaal 344 appartementen, een commerciële plint met horeca of voorzieningen van 1.050 m² en een parkeergarage met 210 stallingsplaatsen. De bouw start in het eerste kwartaal van 2017. Het project heeft een investeringsvolume van circa € 100 mln.

Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. Vanaf de terrassen, langs de volledige breedte van alle woningen, is er een spectaculair uitzicht over de stad en de Maas. Onderin het gebouw komen diverse voorzieningen zoals een restaurant, eveneens met terrassen.   

Neo Teck Pheng, Group CEO at First Sponsor Group Limited: Wij zijn blij met deze kans om met CBRE Global Investors en Provast samen te werken en met het feit dat dit herontwikkelingsproject met zodanige snelheid in deze fase is gekomen. We kijken uit naar een vlotte levering en hopen vaker te kunnen samenwerken in de toekomst."

Anton Koomen, partner bij Provast: “Rotterdam is niet voor niets uitgeroepen tot beste stad van Europa. Rotterdam is hot. Van de vier grote steden in Nederland wist alleen Rotterdam meer binnenlandse nieuwkomers te trekken. Projecten als deze passen perfect in de toenemende trend van verstedelijking.”

Team First Sponsor/Provast werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff en CBRE.
CBRE Global Investors werd op juridisch gebied geadviseerd door Houthoff Buruma.