Amsterdam,
03
oktober
2017
|
12:32
Europe/Amsterdam

Deka verkoopt voor € 360 mln Nederlandse kantoren aan Fortress

Grootste portefeuilledeal van 2017 tot nu toe

Deka Immobilien heeft zijn 'Liv Portfolio' in Nederland verkocht voor ongeveer € 360 miljoen. De 13 kantoorgebouwen in de portefeuille zijn aangekocht door het Amerikaanse investeringsbedrijf Fortress Investment Group LLC. Acht van de gebouwen waren onderdeel van het open-end vastgoedfonds WestInvest InterSelect, en drie van het open-end vastgoedbeleggingsfonds Deka-ImmobilienEuropa. De overige twee panden komen uit twee verschillende institutionele fondsen. De gebouwen bieden in totaal meer dan 175.000 m² kantoorruimte en 2287 parkeerplaatsen en zijn verspreid over zeven locaties in de Randstad, in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. 

Het fonds management gebruikte de transactie om met name kleinere kantoorgebouwen die gemiddeld 15 jaar deel uitmaakten van het fonds te verkopen. Sinds 2011 hebben WestInvest InterSelect en Deka-ImmobilienEuropa gezamenlijk voor meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd in gebouwen op de Zuidas en in het centrum van Amsterdam. Ook hebben ze delen van hun portfolio's gemoderniseerd.

JLL trad tijdens deze transactie op als vastgoedadviseur van Fortress, DeBrauw was betrokken als juridisch adviseur. CBRE en Baker & McKenzie (notarieel en juridisch) zijn betrokken geweest als adviseur van Deka Immobilien.