Amsterdam,
02
december
2015
|
09:10
Europe/Amsterdam

Geneba investeert bijna € 60 miljoen in Nederlands logistiek vastgoedobject

Grootste logistieke single asset transactie van 2015

Geneba Properties N.V. (“Geneba”) heeft voor bijna € 60 miljoen een logistiek vastgoedobject in
’s-Heerenberg gekocht. De aankoop markeert de grootste transactie op logistiek vastgoedgebied dit jaar in Nederland, zowel qua omvang van het object als qua volume van de investering.

De laatste aankoop van Geneba is strategisch gelegen op de Duits-Nederlandse grens, aan de A12 richting Duitsland en dichtbij de Rijn-Waal terminal in Emmerich. Het vastgoedobject in ’s-Heerenberg heeft een verhuurbaar oppervlak van 85.000 m2 en beslaat in totaal 158.000 m2. Het is langjarig verhuurd aan de Wim Bosman Groep, een dochtermaatschappij van Mainfreight, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van opslag, distributie en logistiek met een beursnotering in Nieuw Zeeland.

Wulf Meinel, CEO Geneba: 'Ik ben verheugd om deze aankoop in Nederland te kunnen aankondigen. Het is wederom een voorbeeld van de implementatie van onze strategie en onze focus op vastgoedobjecten voor logistieke dienstverleners en lichte industrie in onze thuismarkten, Nederland en Duitsland.'

 

Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics, CBRE
Eindgebruikers, ontwikkelaars en beleggers richten zich meer dan ooit op dit soort strategische hubs. Hierdoor wordt de voorraad  -  ontwikkelingsgronden en bestaande bouw geschikt voor grootschalige multimodale locaties - steeds schaarser in Nederland. Dit leidt onvermijdelijk tot een krappere markt.

 
Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics, CBRE

Financiering
De aankoop is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue uit januari 2015. Een hypotheeklening is verstrekt door de ING Bank. Met deze nieuwe lening heeft Geneba haar leningenportefeuille verder gediversifieerd.

Geneba is tijdens het aankoopproces bijgestaan door Loyens & Loeff (juridisch) en CBRE en Cyclus Properties (vastgoedadvies). De verkoper is vertegenwoordigd door Boels Zanders (juridisch) en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardijk (vastgoedadvies).

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.