Amsterdam,
13
mei
2015
|
17:46
Europe/Amsterdam

Hotel en culinair centrum Stadionplein verkocht aan UMW Groep

Zuidblok Stadionplein

Zuidblok Stadionplein is verkocht aan de UMW Groep uit Amsterdam. Het nieuw te bouwen culinaire centrum en hotel in Amsterdam van in totaal circa 12.800 m2 wordt ontwikkeld door Vink Bouw en IQNN Vastgoed. Het project wordt gerealiseerd op het Stadionplein in Amsterdam.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit een culinair centrum op de begane grond en eerste verdieping en een hotel met zestig hotelappartementen op de tweede en derde verdieping. Daarnaast zal het over een ondergrondse parkeergarage met 221 parkeerplaatsen beschikken.

Het hotel is verhuurd aan City ID Group, opgericht door de Amsterdamse hotelondernemer Otto Jurgens. Het culinair centrum is verhuurd aan Amsterdam Hospitality Development, dat onder andere bekend is als horeca-exploitant van het Stedelijk Museum. Amsterdam Hospitality Development zal hier een nieuw horecaconcept ‘Het Amsterdamse Proeflokaal’ realiseren, waarin de typische Amsterdamse keuken centraal staat.

De realisatie start medio mei 2015. De verwachtte bouwtijd is circa 18 maanden.

CBRE adviseerde Vink Bouw en IQNN Vastgoed bij deze transactie. 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.