London,
14
december
2018
|
14:25
Europe/Amsterdam

ING financiert voor IC Nederland de bouw van vijf nieuwe wooncomplexen voor young professionals

ING heeft een lening verstrekt aan Dutch Urban Living Venture, een fonds dat wordt beheerd door IC Netherlands – een vooraanstaand ontwikkelaar, investeerder en exploitant van studentenhuisvesting en woningen voor young professionals. De lening financiert de termijnaankoop en de bouw van 5 appartementencomplexen voor young professionals in Amsterdam (2), Rotterdam (2) en Eindhoven (1).

In totaal komen er 1325 appartementen en 1558 m² aan bedrijfsruimte/winkelruimte beschikbaar. Voor deze eenpersoonsappartementen en studio's is er een wachtlijst. De verwachting is dan ook dat alle eenheden bij oplevering volledig verhuurd zullen zijn, waardoor toekomstige huurinkomsten en een goed rendement verzekerd zijn.

Klaas-Hendrik Meijer, CFRO van IC Netherlands: “Samen vormen deze 5 projecten de tweede etappe van ons belangrijke en groeiende Nederlandse investeringsplatform voor woningen. Dankzij de samenwerking met ING kunnen we een kwalitatief hoogwaardig beleggingsproduct afleveren aan onze institutionele beleggers. Samen hebben we een efficiënte en langlopende financieringsstructuur kunnen realiseren die rekening houdt met de complexiteit van onze fondsstructuur.”

Arie Hubers, hoofd Corporate Clients Nederland bij ING: "Het is ons een waar genoegen om dit project te financieren. Het IC Netherlands platform is een koploper in zijn klasse door het realiseren van hoognodige accommodatie voor young professionals in steden. De voltooide activa zullen blijk geven van ING's jarenlange toewijding op het gebied van investeringen in de Nederlandse woningbouw.

Robert-Jan Peters, Executive Director CBRE Debt & Structured Finance: “Samen met hun juridisch adviseur hebben we het team van IC Netherlands ondersteund bij de grondige voorbereiding van de transactie en de financiële aspecten ervan. Pas daarna hebben we een specifieke groep (inter)nationale kredietverstrekkers benaderd. Het pragmatische team van ING stak er met kop en schouders bovenuit door hun sterke, oplossingsgerichte focus op het verzorgen van op maat gemaakte, praktische en economisch en juridisch efficiënte financiering voor zowel de bouwperiode als de daaropvolgende investeringsfase.

IC Netherlands is door CBRE ondersteund bij het verkrijgen van de financiering. Allen & Overy heeft IC Netherlands over de lening geadviseerd en Houthoff Buruma heeft ING van advies voorzien.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.