Amsterdam,
21
juli
2016
|
13:22
Europe/Amsterdam

NSI koopt kantoorgebouw ‘Glass House’ in Amsterdam

NSI N.V. heeft kantoorgebouw “Glass House” gekocht aan de Teleportboulevard 121-133 in Amsterdam. Het gebouw van circa 23.000 m2 is strategisch gelegen direct naast treinstation Amsterdam Sloterdijk en is volledig verhuurd aan KPN. De acquisitie past goed in de asset rotatie strategie van NSI die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van de portefeuille op fundamenteel gezonde kantorenlocaties. De aankoopprijs bedraagt €57 miljoen (exclusief aankoopkosten) en reflecteert een bruto aanvangsrendement van ruim 11%.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Deze acquisitie past naadloos in onze portefeuille strategie. We kiezen bewust voor verdere groei in Amsterdam en zien Amsterdam Sloterdijk als een sterke kantorenlocatie met groeipotentie. Het gebied profiteert van een verdere transformatie naar een multifunctioneel woonwerk gebied en de sterk verbeterde bereikbaarheid. Bovendien kunnen we in het gebouw –modern, duurzaam en goed indeelbaar- op termijn meerwaarde creëren met ons HNK concept. We zijn in het 2e kwartaal succesvol geweest met de verkoop van 25 niet strategische objecten uit de portefeuille. De hiermee vrijgemaakte middelen worden nu belegd in één hoogwaardig sterk kantoorgebouw op een goede locatie, waardoor we ons verhuurplatform efficiënter kunnen benutten.”

Na de acquisitie vertegenwoordigt de G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) in de kantorenportefeuille van NSI 55,9% (was 52,1%).Het aandeel Amsterdam stijgt van 24% naar 30% in de kantorenportefeuille van NSI. Het gebouw van 23.000 m2 heeft energielabel A, is verdeeld over 8 bouwlagen en heeft 2 entrees waardoor het zeer geschikt is voor multi-tenant gebruik. Momenteel is het gebouw volledig verhuurd aan KPN (WAULT 3,2 jaar). De acquisitie wordt gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De beleningsgraad (loan-to-value) zal na de acquisitie circa 42% bedragen. Als gevolg van deze transactie en de gerelateerde financiering en hedging instrumenten, zullen de gemiddelde financieringskosten verder afnemen tot circa 3,4% (31 maart 2016: 3,8%). De transactie zal direct bijdragen aan het resultaat bijdragen.

NSI werd in deze transactie geadviseerd door CBRE, Loyens & Loeff en Search Engineering B.V. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Dit persbericht is uitgebracht door NSI.