Amsterdam,
15
juli
2021
|
10:58
Europe/Amsterdam

OCP verkoopt winkelcentrum Beijerlandselaan aan Forum Estates

Orange Capital Partners (OCP) heeft het wijkwinkelcentrum aan de Beijerlandselaan in Rotterdam verkocht aan Forum Estates.

Het wijkwinkelcentrum ligt aan de Beijerlandselaan en Strijensestraat in Rotterdam. Het winkelcentrum bestaat uit 4.375 m² verdeeld over twee supermarkten (Albert Heijn en een lokale supermarkt) en zeven overige winkels, verhuurd aan onder andere Wibra, een juwelier en vishandel.

Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “Gedurende de vier jaar dat wij dit winkelcentrum in eigendom hebben gehad, is het altijd volledig verhuurd geweest. Wij feliciteren Forum Estates met deze sterke uitbreiding van hun vastgoedportefeuille.”

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Dit winkelcentrum sluit bijzonder goed aan bij onze vastgoedportefeuille, met meer dan 70% supermarkt en food convenience huurders. Na de beslissing van de Raad van Bestuur om onze vastgoedportefeuille in Nederland uit te breiden, hebben we binnen een aantal maanden tijd vier transacties met supermarktvastgoed kunnen afsluiten. Met deze transactie in Rotterdam hebben we in korte tijd voor een goede 25 miljoen euro aan acquisities afgesloten, en hiermee in Nederland een vliegende start kunnen neerzetten.”

Willem Demonie, Asset & Legal Manager Forum Estates vult aan: “Dit is intussen onze derde acquisitie in de dichtbevolkte provincie Zuid-Holland. Ik ben erg tevreden dat we nu ook Rotterdam bij onze snel groeiende portefeuille supermarktvastgoed hebben kunnen voegen. Tegelijkertijd is het met zijn ligging in een van de drukste buurten van Rotterdam ook een echt wijkwinkelcentrum, onderdeel van de drukbezochte Winkelboulevard Zuid. Met de Albert Heijn als centrale trekker hebben we opnieuw een topper in huis!”

De verkoper werd op commercieel vlak geadviseerd door CBRE en juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. De koper werd juridisch geadviseerd door Van der Stap Notarissen en Quist Geuze Meijeren, op technisch gebied ondersteund door StructureGroup en op commercieel vlak bijgestaan door Duprofa.

Duprofa zal tevens een intensieve samenwerking aangaan met Forum Estates, waarbij Duprofa zowel als aandeelhouder als beheerder actief bij de asset betrokken blijft.