Amsterdam,
08
mei
2017
|
10:56
Europe/Amsterdam

Opname kantoorruimte Q1 in Amsterdam bereikt nieuw record sinds 2012

De opname van kantoorruimte in Amsterdam in het eerste kwartaal van 2017 heeft een nieuw record bereikt sinds 2012. Waar de eerste drie maanden van het jaar zich doorgaans door weinig huuractiviteit kenmerken, is 2017 sterk van start gegaan. Uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE blijkt dat in het eerste kwartaal in totaal bijna 71.800 m² kantoorruimte is verhuurd, een nieuw record sinds 2012.

Vooral in kantorenlocaties in Amsterdam Zuidoost, Sloterdijk, Oost en de Zuidas werden veel nieuwe huurcontracten afgesloten. De vierkante meters komen met name voor rekening van bedrijven in de telecom, media- en technologiesector en de financiële dienstverlening. Zo huurde Uber bijvoorbeeld circa 8.400 m² kantoorruimte in gebouw The Cloud, vlakbij het Amstelstation en huurde Kas Bank 6.000 m2 in De Entree 500 in Amsterdam Zuidoost.

Rudolf de Boer, Managing Director
Deze cijfers bevestigen de marktontwikkeling die we al langere tijd waarnemen: snel teruglopend aanbod van kantoorruimte in de regio Amsterdam door een sterke groei in opname. Dit resulteert in een verdere versnelling van de stijging van de huurprijzen. Het afgelopen jaar zagen we al een gemiddelde huurprijsstijging van 12%. Het gebrek aan nieuwbouw en de verwachting dat 2017 een record opname zal laten zien, zal deze trend verder versterken. We zien een vergelijkbare trend in Europese steden als Stockholm en Berlijn, hier is al enkele jaren sprake van schaarste aan kantoorruimte. Dit heeft geresulteerd in sterke huurprijsstijging van respectievelijk 40% en 20% over de afgelopen drie jaar.
Rudolf de Boer, Managing Director

Kantorencrisis in Amsterdam komt steeds dichterbij

08
mei
2017
s.parool.nl
Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.