Amsterdam,
05
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Stolt-Nielsen huurt circa 5.500 m² in de Westerlaantoren in Rotterdam

Media Contact: Irene Martini

Stolt-Nielsen B.V. gaat zich vestigen in de Westerlaantoren. Stolt-Nielsen huurt ca. 5.500 m² kantoorruimte en 30 parkeerplaatsen in de Westerlaantoren voor een langjarige periode en zal het gebouw in de loop van 2024 gaan betrekken. 

Stolt-Nielsen is werelds grootste exploitant van geavanceerde chemicaliëntankers, een wereldwijde aanbieder van veilige opslagdiensten voor vloeistoffen in bulk en de belangrijkste aanbieder van transportdiensten van chemicaliën in bulk en voedingsmiddelen. 

Het internationale bedrijf, werd in hun huisvestingsvraagstuk bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting.

Peter Koenders, CIO en Directeur van Stolt-Nielsen:

We zijn gestart met een survey onder medewerkers om een helder beeld te krijgen van wensen in het kader van het nieuwe werken. Vervolgens hebben we met deze kennis de markt geïnventariseerd en is duidelijk geworden dat het Scheepvaartkwartier nog steeds als ideale locatie werd gezien. Na de onderhandelingsfase zijn we tot overeenstemming gekomen in de Westerlaantoren. Een locatie die wat ons betreft alle gewenste facetten in zich heeft. Namens onze medewerkers kan ik aangeven dat we enorm uitzien om te verhuizen naar ons nieuwe pand.

Peter Koenders, CIO en Directeur van Stolt-Nielsen:

Stolt-Nielsen zal de verdiepingen middels een interne trap met elkaar verbinden en tevens het gehuurde verduurzamen door het aanbrengen van energiezuinige LED-verlichting. Met deze aanpassingen wordt de toekomstbestendigheid van het gebouw vergroot. 

Patron Capital en Rubens Capital Partners kochten begin 2022 het kantoren gedeelte van de Westerlaantoren. De Westerlaantoren omvat in totaal circa 8.800 m² hoogwaardige kantoorruimte. Het gebouw ligt in het Scheepvaartkwartier met een schitterend uitzicht over De Maas en Het Park, dichtbij het centrum van Rotterdam. Eigenaresse heeft zich afgelopen jaar intensief gericht op de verbetering en verduurzaming van het gebouw, daardoor is er recentelijk een nieuwe Energielabel verkregen, met een waarde van A+++ . 
Het entreegebied is intensief gerenoveerd en voorzien van nieuwe verlichting, een lounge gedeelte. Daarnaast komt er Hospitality Service met koffiebar, welke zal worden geëxploiteerd door Vascobello en publiek toegankelijk is.

Naast Stolt-Nielsen hebben Verhuurtbeter (200 m²) en HVS Tax (200 m²) recent kantoorruimte gehuurd op de begane grond en 1e verdieping waarmee het gebouw nu volledig is verhuurd. 

Bij deze transacties trad CBRE op namens verhuurder, een joint venture van Patron Capital en Rubens Capital Partners. Huurder Stolt-Nielsen B.V. werd bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. 

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2022). De organisatie heeft meer dan 115.000 medewerkers (exclusief Turner & Townsend medewerkers) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Over Rubens Capital Partners 
Rubens Capital Partners B.V. is een in Amsterdam gevestigde Asset en Investment manager met ca €3,5 Bln aan assets under management. www.rubenscapital.nl 

About Patron Capital Partners 
Patron represents approximately €5 billion of capital across several funds and related co-investments, investing in property, corporate operating entities whose value is primarily supported by property assets and distressed debt and credit related businesses.  Since it was established in 1999, Patron has undertaken more than 200 transactions across [SL] over 100 investments and programs involving over 9 million square metres in 17 countries, with many of these investments realised. 

Investors represent a variety of sovereign wealth funds, prominent universities, major institutions, private foundations, and high net worth individuals located throughout North America, Europe, Asia and the Middle East. The main investment adviser to the Funds is Patron Capital Advisers LLP, which is based in London, and Patron has other offices across Europe including Barcelona and Luxembourg; the group is comprised of 66 people, including a 39-person investment team. Further information about Patron Capital is available at www.patroncapital.com