Amsterdam,
03
oktober
2019
|
10:23
Europe/Amsterdam

The Core genomineerd voor Interieur van het Jaar

Het nieuwe hoofdkantoor van CBRE Nederland in Amsterdam, The Core, is genomineerd voor de award Interieur van het Jaar 2019 door Architectenweb. The Core is een voormalige, vijftig jaar oude autogarage in het Schinkelgebied en werd in een jaar volledig getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor. Het gebouw heeft zo een tweede leven gekregen, waarbij de authenticiteit van de garage nog altijd zichtbaar is in het interieur. Zo zijn o.a. de oude overhead deuren en de sheddaken nog onderdeel van de inrichting.

Prettige en populaire werkplek

“De gedachte van vier zones voor vier verschillende werkstijlen noemt de jury een bijzondere oplossing. Ze is enthousiast over het ruim aanwezige groen en daglicht, en over verrassende toepassingen zoals de gordijnen en planten voor het scheiden van ruimten. Van een verouderd industrieel gebouw is een hippe en eigentijdse ruimte gemaakt, een prettige en populaire werkplek,” schrijft Architectenweb over de nominatie. In totaal werden er vijf projecten genomineerd.

Eigen ontwerp

In ruim een jaar tijd ontwierp CBRE, adviseur voor huisvesting en vastgoed, haar nieuwe hoofdkantoor. Dit werd gedaan door het designteam onder leiding van Ramon Beijen.

Ramon Beijen, Creative Director bij CBRE: “We zijn ontzettend trots op deze nominatie. Ons team heeft zich met hart en ziel ingezet om de best mogelijke werkomgeving voor onze collega’s te maken, en tegelijkertijd een inspirerende plek te creëren waar we samen met onze klanten nieuwe werkomgevingen ontwerpen. The Core stelt de mens in het gebouw centraal, en bevordert de verbinding en samenwerking tussen collega’s en klanten. Heel gaaf om te zien dat het resultaat zo enthousiast ontvangen wordt.”

Vier zones

The Core is opgedeeld in vier verschillende zones, met elk een unieke passende uitstraling. Het Café is een gezellige, informele ontmoetingsplek voor klanten en collega’s. De Werkplaats is het bruisende hart van het kantoor waar alle bedrijvigheid plaatsvindt en innovatie ademt. Hier valt het noorderlicht door de sheddaken en is er volop mogelijkheid om samen te werken aan projecttafels of in break-outs en stand-ups. In het Client Lab kunnen collega’s in co-creatie met klanten oplossingen en antwoorden vinden op vraagstukken. In een flexibele setting, en met behulp van creatieve workshops en events. Tot slot bevindt zich op de eerste verdieping de Bibliotheek, waar collega’s in rust en stilte gefocust kunnen werken.

Bijzonder ruimtelijk gevoel

Het kantoor kent weinig kaders. Loop- en zichtlijnen zijn helder en intuïtief, zonder onderbrekingen. Naast andere karakteristieke elementen is de hoeveelheid planten in het oog springend. Deze bevorderen de luchtkwaliteit en daarmee de gezondheid en productiviteit van collega’s, en geven een unieke sfeer aan de ruimte.

Meer details en informatie over ons kantoor zijn hier te vinden

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.