Amsterdam,
15
november
2018
|
10:30
Europe/Amsterdam

Tim Habraken ontvangt IWBI Leadership Recognition Award

Internationale award erkent leiderschap op het gebied van duurzaamheid

Tim Habraken, Associate Director Sustainability bij CBRE, ontvangt de Leadership Recognition Award van het International WELL Building Institute (IWBI). De award is een erkenning voor Tims inzet om gebouwen te verbeteren en daarmee de gezondheid en het welzijn van de mensen die in deze gebouwen werken te bevorderen. De award is uitgereikt aan een selecte groep duurzaamheidsprofessionals van over de hele wereld die zich bezighouden met de WELL-certificatie van gebouwen. Het is voor het eerst dat een Nederlandse duurzaamheidsexpert deze internationale award ontvangt.

Voor Tim was de award een aangename verrassing. 

Voor mijn werk als adviseur bij CBRE houd ik me, samen met mijn team, dagelijks bezig met het verduurzamen, slimmer én gezonder maken van gebouwen - en dus ook met WELL-certificeringen. Een award hadden we niet verwacht, maar is een mooie erkenning van ons werk! Het is bovenal een team-effort: samen met collega’s en partners werken we elke dag om de gebouwde omgeving te verbeteren en onze klanten te helpen bij de verduurzaming van hun vastgoed.
Tim Habraken, Associate Director Sustainability

Dé standaard voor gezonde gebouwen

De IWBI is de organisatie achter de WELL-certificering voor kantoren die een gezonde werkomgeving bieden. Deze certificaten worden wereldwijd erkend als dé standaard voor gezonde gebouwen. WELL-certificeringen kunnen behaald worden door gebouweigenaren en -gebruikers, en geven een onafhankelijke verifiëring van de gezondheidsprestaties van het betreffende gebouw. Om een certificaat te verkrijgen worden gebouwen beoordeeld op diverse elementen, waaronder lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en psyche.

Eerste WELL-certificering in Nederland

Tim Habraken was als WELL Accredited Professional (AP) verantwoordelijk voor de eerste WELL-certificering van Nederland: Blaak 16 in Rotterdam, dat onlangs “Gold” behaalde, alsook het eerste WELL gebouw in het Verenigd Koninkrijk (The Porter Building in Slough). Samen met zijn team werkt Tim momenteel aan ruim 25 WELL-projecten. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van een WELL-aanpak voor meerdere gebouwen tegelijkertijd.

The CORE

Op dit moment zet hij zich ook in om het hoogst haalbare WELL-certificaat voor het nieuwe kantoor van CBRE te bereiken, the CORE. In dit kantoor, dat begin 2019 opent, past CBRE de laatste trends en wetenschappelijke inzichten toe op het gebied van samenwerking, gezondheid, technologie en duurzaamheid.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.