Amsterdam,
19
juni
2015
|
12:29
Europe/Amsterdam

WDP koopt voor 92 miljoen Nederlandse logistiek

De Belgische vastgoedonderneming WDP heeft zeven Nederlandse logistieke centra gekocht voor 92 miljoen euro. De objecten staan in Tilburg, het Rijnmond-gebied, Hasselt (nabij Zwolle), Meppel, Bodegraven (twee objecten) en Drunen.

Op het Tilburgse bedrijventerrein Vossenberg nabij de containerterminal kocht WDP voor 36 miljoen euro een distributiecentrum van 45.000 m2 op een perceel van ruim 8,5 hectare. Het Tapa2-gecertificeerde en deels gekoelde complex is volledig verhuurd aan ID Logistics. De onderneming zal er de distributieactiviteiten inrichten voor Fujifilm Europe, de voormalige eigenaar van het gebouw die nog actief is op de aangrenzende productielocatie. ID Logistics tekent voor 5 jaar met een optie voor nog eens 5 jaar.

De aankoop in Zwolle (Hasselt) omvat een containerterminal van 23.000 m2, een cross-dock warehouse van ongeveer 10.000 m2 en een distributiecentrum van ongeveer 20.000 m2. Het warehouse is voor tien jaar verhuurd aan Westerman Logistics. Het distributiecentrum huisvest de knocked-down activiteiten van Scania Logistcs Nederland. De containerterminal is voor twintig jaar verhuurd. De koopprijs bedraagt 25 miljoen euro.

In het Rijnmondgebied werd WDP eigenaar van een locatie voor de sector AFG (aardappelen, groenten en fruit) van de Staay Food Group. Het gaat om een sale-and-rent-back van bestaande gebouwen en nieuwbouw door Heembouw met een totale waarde van 25 miljoen euro. De afronding van deze transactie is naar verwachting midden juli. Staay Food Group huurt de locatie voor 15 jaar.

De vier panden in Meppel, Bodegraven (twee) en Drunen (totaal 37.000 m2) komen in het bezit van WDP via een sale-and-rent-backtransactie. De huurder tekent een contract voor gemiddeld 8 jaar. De investering bedraagt 6 miljoen euro. Naar verwachting wordt de transactie eind juni afgerond.

CBRE adviseerde WDP bij de transacties in Tilburg en Hasselt.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.