Amsterdam,
12
april
2021
|
15:09
Europe/Amsterdam

APF International geeft kleurrijk startsein herontwikkeling District West

Ruim 100.000 m² kantoren en voorzieningen op steenworp van station Sloterdijk Amsterdam

APF International heeft de aftrap gegeven voor de herontwikkeling van drie kantoorgebouwen en nieuwbouw aan de Basisweg 30 in Amsterdam: District West. In nauwe samenwerking met PEAK Development, CBRE Development Services, Benthem Crouwel Architects en ZUS landschapsarchitecten worden de plannen voor het gebied verder uitgewerkt. District West biedt straks plek aan ruim 100.000 m² kantoren en een mix aan voorzieningen. De herontwikkeling start begin volgend jaar in samenwerking met bestaande en nieuwe huurders.

  Van eenzijdig gebied naar levendige creatieve plek

  Sloterdijk verandert de komende jaren van een eenzijdig kantorengebied naar een gemengde stadswijk. Centraal in het gebied ligt District West, een bruisende, stedelijke plek waar ambitie en creativiteit samenkomen. Op nog geen 350 meter van station Sloterdijk.

  Matthijs Bakker, managing director APF International: “Het is nu nog een onontdekt deel van Sloterdijk, waar je de industriële geschiedenis van het gebied voelt. Het stoere, robuuste karakter willen we behouden, maar warmte, sfeer en verblijfskwaliteit toevoegen. Met reuring en voorzieningen, maar juist ook met beschutting en groen.”

  De nieuwe standaard

  De kantoorgebouwen worden (her)ontwikkeld met hoge ambities op het gebied van architectuur, duurzaamheid en circulariteit. Het worden karaktervolle, innovatieve gebouwen met afwisselende architectuur. Smart en modulair ontwikkeld met hout en andere duurzame materialen. Met een groen botanisch hart en openbare wandel- en ontmoetingsplekken. District West gelooft in productiviteit door innovatie en duurzaamheid; de nieuwe standaard voor werken in de toekomst.

  Kleurrijk icoon in grijs Sloterdijk

  De toon voor de herontwikkeling is gezet tijdens de aftrap: de onthulling van ‘Tree of Hope’ door Typhoon. Een tijdelijk kunstwerk van 30 meter hoog, als baken van hoop en standvastigheid. Gebouwd in District West om kleur te brengen in een nu nog grijs stuk Amsterdam. Een optimistisch symbool, een hart onder de riem, van en voor de festival- en eventindustrie. Tree of Hope is ontstaan uit een samenwerking tussen de Vereniging van Evenementen Makers en APF International. Het object wordt gevormd door twee enorme houten handen en een zwerm paradijsvogels die wordt vrijgelaten om uit te vliegen.

  Growing the new standard, embracing the future

  Meer info: