Amsterdam,
30
maart
2020
|
17:41
Europe/Amsterdam

Mediahuis Nederland verkoopt vastgoed aan Angelo Gordon en APF International

Mediahuis Nederland – bekend als uitgever van onder meer De Telegraaf – verkoopt haar kantoor aan de Basisweg 30 in Amsterdam Sloterdijk aan een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International. Mediahuis Nederland zal het onderdeel van het complex dat zij reeds in gebruik heeft – de Breedbouw, met circa 21.500 m² kantoorruimte – langjarig terughuren. Daarnaast is het onderdeel Hoogbouw verhuurd aan APG, die hier een tijdelijke onderkomen heeft in afwachting van de renovatie van haar complex dat verderop aan de Basisweg ligt.

Grote ontwikkelpotentie

In totaal beslaat het complex op dit moment 42.000 m² VVO, verdeeld over drie bouwdelen die onderling aan elkaar gelinkt zijn. Deze verschillende delen werden gebouwd in 1974, 1976 en 1997. In aanvulling op het huidige aantal vierkante meters is er een grote ontwikkelpotentie: er kan circa 60.000 m² BVO extra worden bijgebouwd.

AG/APF gaat de kantoorruimte die beschikbaar komt na het vertrek van APG herontwikkelen en zal vanuit een gebiedsbrede visie invulling geven aan de extra ontwikkelingsmogelijkheden. Dit zal de komende jaren resulteren in een publiek toegankelijk en levendig gebied met hoge ambities ten aanzien van levendigheid, duurzaamheid en circulariteit.

Locatie Sloterdijk

Het pand ligt op een centrale plek in Sloterdijk, op loopafstand van trein- en metrostation Sloterdijk en daarmee op 15 minuten afstand van Amsterdam CS en 20 minuten van Schiphol. Sloterdijk stond vooralsnog bekend als eenzijdig kantorengebied, maar is momenteel aan het transformeren tot gemengde en duurzame stadswijk. Er komen 1.500 à 2.000 woningen bij, extra faciliteiten op het gebied van horeca, sport en entertainment en nieuwe kantoren. Al deze ontwikkelingen en de details zijn te volgen op een speciale website over Sloterdijk.

Masterplan Haven-Stad

Daarnaast wordt Sloterdijk de komende jaren samen met de omgeving volledig getransformeerd volgens het nieuwe masterplan genaamd Haven-Stad. In Haven-Stad worden werken, wonen, studeren, recreëren en winkelen gecombineerd in een gebied waar meer dan 150.000 mensen zullen wonen. Ook zet de gemeente Amsterdam flink in op de bereikbaarheid. Zo zal het trein- en metrostation uitgroeien tot het 7e grootste treinstation van Nederland. Het masterplan voor Havenstad loopt tot 2040, en tegen die tijd zal het gebied zijn ontwikkeld tot centrum voor creativiteit dankzij de grote mix van functies die hier beschikbaar komen.

Mediahuis werd bij deze verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff Buruma. De koper werd geadviseerd door Osborne Clarke, Struc en Nivab Vastgoed Advies.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.